Starity

9 meglepő rajongói elmélet a Disney-filmekről

2022. október 03. 18:06   |   Szerző: Four

A Mulan, a Raya és az utolsó sárkány illetve a Jégvarázs is felkerült a listára.

hirdetés

Új megvilágításba kerültek bozonyos animációs filmek: a Seventeen számos olyan sokszor megható, érdekes rajongói elméletet gyűjtött össze, amelyek szerint még nagyobb a csavar a Disney-filmek történetében, mint ahogy azt eddig gondoltuk. Görgess többek között a Mulan, A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg, az Aranyhaj és a Jégvarázs érdekes teóriáiért!

 

1. A szépség és a szörnyeteg című filmben utalás van a Csipkerózsikára

Sasszemű rajongók észrevették, hogy a nyitójelenetben, amint Belle a könyvet lapozgatja, feltűnik egy kép egy várról. Belle pedig egy "szőke hercegről" énekel, akire "a lány majd csak a történet végén ismer rá". Erről pedig sokan arra következtettek, hogy Csipkerózsikáról lehet szó.

 

2. Jane a Tarzanból valójában Belle egyik leszármazottja

Egyrészt Jane és Belle között nagy a hasonlóság megjelenésben is illetve mindketten imádják a sárga színt. Emellett a Tarzan egyik jelenetében, a táborban látható egy Mrs. Pottsra illetve Csészikére igen hasonlító teáskészlet - ebből pedig arra következtettek a rajongók, hogy Jane valószínűleg megörökölte Belle-től a készletet.

 

3. Aranyhaj Elsa és Anna unokatestvére

Tekintve, hogy a készítők ügyesen elrejtve, de megjelenítették Aranyhajat és Flynn Ridert az Elsa koronázására rendezett ünnepségen (háttal látszanak mindketten a felvételen), nehéz vitatkozni azzal az elmélettel, hogy rokoni szálak fűzték össze a hercegnőket. A rajongói elmélet szerint Elsa szülei azért rettegtek annyira lányuk képességétől, mert attól tartottak, emiatt őt is el fogja rabolni valaki, mint Aranyhajat.

 

4. Elsa és Anna szülei Aranyhaj esküvőjére menet szenvedtek hajótörést

A Jégvarázs rendezője, Jennifer Lee egy alkalommal elárulta, hogy Arendelle királya és királynője egy esküvőre igyekezett, amikor hajótörést szenvedtek - és végül sosem találtak vissza lányaikhoz. A rajongók szerint az esküvő nem másé, mint Rapunzelé lehetett: a hajóút szerintük még az időrendbe is illik, tekintve, hogy két hétig utaztak

 

5. Ariel megtalálhatta Elsa és Anna szüleinek elsüllyedt hajóját

 

 

Egy újabb elmélet, amely Disney-meséket köt össze: többek szerint is Arendelle királyának és királynőjének hajóját találta meg A kis hableány egyik jelenetében Ariel.

 

6. Az Aladdin "sosem történt meg"

Egy elmélet szerint a mese elején megjelenő kereskedő találta ki a történetet, hogy minél drágábban adhassa el az általa árusított csodalámpát. 

 

7. Carl meghalt a Fel! elején

Sokak szerint a mesében szereplő öregúr meghalt a film elején, és a lufikkal való kirándulás valójában Carl utazása az öröklétbe. 

 

8. Némó az anyjával és a testvéreivel együtt nem élte túl a támadást

Egy igen szomorú elmélet szerint a Némó nyomában arról szól, hogy a kis bohóchal apja valójában elveszíti az egész családját, és keresztülmegy a gyász összes fázisán. Némó pedig egyfajta allegóriaként vonul végig a filmen, de nem valós szereplő. Az elméletet a kis hal neve is alátámasztja: a Nemo ugyanis latinul azt jelenti: "senki".

 

9. A Mulan és a Raya és az utolsó sárkány egy időben játszódik

A két történet között számos hasonlóságot fedeztek fel a rajongók: mindkettőben ázsiai harcos hercegnők küzdenek a családjukért és a hazájukért, illetve az elmélet szerint a Mulanban szereplő sárkány, Mushu illetve a Rayában szereplő Sisu története is egybevág.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek