Starity

Hogy alszik a macskád? Mutatjuk, mit jelent

2022. október 06. 21:09   |   Szerző: SzilviD

A kutyák mellett a másik nagyon kedvelt házi kedvenc a macska. Sokan tartanak cicát, talán te is köztük vagy, de tudod-e, hogy mit jelent az alváshoz választott pozíciójuk.

hirdetés
Hogy alszik a macskád? Mutatjuk, mit jelent
Fotó: hu.depositphotos.com

Összegömbölyödve

Ez a pozíció a macskákra jellemzőbbek közé tartozik. Ennek a magyarázata az, hogy ebben a pózban tudja magát a legjobban melegen tartani, valamint az alapvető szervei is védettek. A vadmacskák gyakran alszanak így, mert az ösztönük része, hogy megvédjék magukat. 

Ezenkívül a macskád ezt a pozíciót választhatja, ha kissé nyugtalanul érzi magát.

Embed from Getty Images

Kartondobozban

Védelmet nyújt a cicának az elemekkel és az ellenfelekkel szemben. Dobozokban vagy más zárt térben alszanak, hogy ne lássák őket a potenciális ragadozók. Ez annak a jele lehet, hogy menekül valami vagy valaki elől. Lehet egy másik állat, de az is lehet, hogy van valaki, aki folyamatosan simogatni akarja vagy játszani vele, ami zavarja.

Embed from Getty Images

Háton

Ebben az esetben ti ketten jól kijöttök egymással. A cicád valóban bízik benned és a házadban, mert nagyon kiszolgáltatott helyzetben van.

Embed from Getty Images

Vekni

A hasán fekszik, szinte mintha ülne és az elülső mancsát maga alá húzza, emiatt egy vekni kenyérre hasonlít. Ha közben gyakran becsukja a szemét, az a teljes elégedettség gesztusa. De ilyenkor valószínűleg nem alszik mélyen, általában csak egy kicsit szundikál.

Embed from Getty Images

Kitekeredett póz

Idetartozik, amikor a lábai minden irányban elnyúlnak, a törzse lelóg a kanapéról, vagy a feje meg van csavarva. Passz! A szakemberek sem tudják, miért fekszenek így, főleg, hogy nem tűnik túl kényelmesnek.

Embed from Getty Images

Az Oldalán

Ez azt jelenti, hogy a macskád nagyon jól érzi magát az otthonodban, akárcsak akkor, amikor a hátán fekszik, hassal felfelé.

Embed from Getty Images

Mancs a pofiján

Ez a „ne zavarjanak” jelzése.  Valószínűleg öntudatlanul, ösztönből teszik a mancsukat az arcuk elé, talán azért, hogy megvédjék magukat. A cicád nem lesz jó hangulatban, ha felébreszted ebből a helyzetből.

Embed from Getty Images

Rajtad

Még ha nem is ez az egyik legkényelmesebb testtartás, azt jelzi, hogy te és macskád jól kijöttök egymással. Valóban közel szeretne lenni hozzád, és mivel nagyon jól érzi magát körülötted, úgy gondolja, hogy rád fekve ellazulhat.

Embed from Getty Images

Superman

Ebben a kényelmes testhelyzetben a macska mély álomba merülhet, ami a mélységes ellazulás jele.

Embed from Getty Images

Elbújva

Sok macska egyszerűen imád takarókban, kanapén, ágyban, fiókban vagy bármilyen más fedett helyen összegömbölyödni. Ezek a pozíciók növelik a testhőt és biztonságot nyújtanak. A macska természetes ösztöne, hogy biztonságos helyet keressen, ahol elbújhat a kiszolgáltatott pillanataiban.

Embed from Getty Images

via Buzzaroundus

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek