Starity

Johnny Depp és Amber Heard végre lezárták a rágalmazási pert

2022. december 19. 18:06   |   Szerző: SzilviD

Johnny Depp és Amber Heard megegyeztek a követeléseikben, véget vetve ezzel az évek óta tartó bírósági csatározásuknak.

hirdetés
Johnny Depp és Amber Heard végre lezárták a rágalmazási pert
Fotó: hu.depositphotos.com

Az egykori sztárpár megegyezett, hogy véget vetnek jogi viszályuknak, Amber Heard biztosítótársasága pedig egy millió dollárt (383 369 432 forintot) fizetett Johnny Deppnek. A színésznő azonban szabadon beszélhet az ügyről, és a megállapodás részeként nem tartja magát a bűnösnek.

A bírósági csatájuk már hat éve zajlott. Heard családon belüli erőszakkal vádolta Deppet. De az amerikai bíróság a színésznek adott igazat. Heardöt arra kötelezték, hogy fizessen 15 millió dollár kártérítés a volt férjének, miután az esküdtszék úgy döntött, hogy "rosszindulatúan cselekedett". Deppet pedig arra kötelezték, hogy fizessen Heardnek két millió dollárt kártérítést, miután a nő ellene szintén rágalmazásért perelt.

Heard hosszú közleményt adott ki, miután kedden kora reggel nyilvánosságra került a megegyezésről szóló döntés:

Szinte minden erőforrásomat kimerítettem egy olyan tárgyalás előtt és alatt... ahol a tanúvallomásomat alátámasztó bőséges, közvetlen bizonyítékokat kizárták, és ahol a népszerűség és a hatalom többet számított, mint az ész és a tisztességes eljárás. Közben olyan megaláztatásnak voltam kitéve, amelyet egyszerűen nem tudok újraélni. Még ha az amerikai fellebbezésem sikeres is lesz, a legjobb eredmény egy újratárgyalás lenne, ahol egy új esküdtszéknek újra meg kellene vizsgálnia a bizonyítékokat. Ezt egyszerűen nem tudom harmadszor is végigcsinálni.

Majd elismerte, hogy anyagilag sem bírna még egy tárgyalást: 

Az idő értékes, és szeretném produktívan és céltudatosan tölteni. Túl sok éven át voltam bezárva egy fáradságos és drága jogi eljárásba, amely képtelennek bizonyult arra, hogy megvédjen engem és a szólásszabadsághoz való jogomat. Nem engedhetem meg magamnak, hogy megkockáztassak egy lehetetlen számlát - amely nemcsak pénzügyi, hanem pszichológiai, fizikai és érzelmi jellegű is. A nőknek nem kellene, hogy bántalmazással vagy csőddel kelljen szembenézniük azért, mert kimondták az igazságát, de sajnos ez nem ritka.

 via News.com.au

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek