Starity

A világ legmagányosabb háza: kiderült az igazság a különleges épületről

2022. december 19. 18:06   |   Szerző: Four

Egy elképesztően aprócska szigeten áll a fehér ház, amelyről már számos elmélet született.

hirdetés

A "világ legmagányosabb házának" szokták nevezni azt a fehér épületet, amely egy aprócska, Izlandtól délre eső szigeten, Elliðaey-n található.

A The Sun szerint a 18-19. században csupán néhány család lakott a pici szigeten, amely az 1930-as évekre teljesen kiürült, mert mindenki Izland szigetére költözött egy jobb élet reményében. 

Azóta a sziget teljesen elhagyatott, a fehér házikóról pedig különböző elméletek születtek. 

Amellett, hogy az igazán introvertált személyiségűek álomotthona lehet, egyesek szerint egy különc milliárdos építtette "zombi apokalipszis" esetére. Egy másik elmélet szerint egy vallási fanatikus remete lakik benne, és van, aki szerint az énekesnő Björk tárgyalásokat folytatott az állammal, annyira magának akarta a házikót. 

Az épületről azonban kiderült, hogy vadászházként funkcionál, amelyet az Elliðaey Vadásztársaság építtetett. A szigeten ugyanis elszaporodtak az északi lundák, amelyek előszeretettel lakmároznak az őket körülvevő halakból.

A ház a vadásztúrák megkönnyítése érdekében épült egyfajta alaptáborként - ám bármennyire is idillinek tűnik, nem számíthatnak nagy összkomfortra az érkezők: víz és áram ugyanis nincs az épületben, ellenben csodálatos kilátás tárul a látogatók szeme elé.

A sziget emellett természetvédelmi területté lett nyilvánítva, mert a viharfecskefélék előszeretettel költik ki ott a fiókáikat. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

által megosztott bejegyzés

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek