Starity

Árva jegesmedvebocsot fogadott örökbe egy alaszkai állatkert

2023. január 02. 10:10   |   Szerző: Four

Az állatkert szakemberei biológusokkal együtt úgy döntöttek, jobb lesz így a medvebocsnak.

hirdetés
Árva jegesmedvebocsot fogadott örökbe egy alaszkai állatkert
Fotó: alaskazoo/Instagram

Alaszka egy sűrűn lakott területén talált rá az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata egy árva jegesmedvebocsra - és az állatot bizonyos mérlegelés után az Alaska Állatkertbe szállították. 

A döntést biológusok és az Alaska Állatkert egy szakembere hozta meg, miután a négylábú túl barátságosan közeledett az emberekhez. A 11 hónapos, hím bocsot attól tartva szállították az anchorage-i állatkertbe, hogy a jövőben esetleg konfliktusba keveredhet a helyiekkel. (Általános esetben a bocsok 2,5 évig is az anyaállat mellett maradnak.)

Egyelőre még nem lehet látogatni, mert a bocs egyrészt kissé alultáplált illetve a pofája körül több sérülés is van - feltehetőleg attól a rókától, amelyet éppen akkor evett, amikor a szakemberek rátaláltak. És mivel a róka a környéken veszettséget is terjeszthet, az állatkert dolgozói úgy döntöttek, meghosszabbított karantént rendelnek el a medve esetében.

A döntést, hogy eltávolítjuk a medvét a vadonból, nem volt egyszerű meghozni. Az ilyen esetek nem tesznek jót se az állatnak, se a vadpopulációnak, de ebben a helyzetben ez tűnt a megfelelő lépésnek.

- jelentette ki David Gustin, a jegesmedve-program egyik szakembere.

A People szerint a karanténidőszak után a Hal- és Vadvédelmi Szolgálat fog dönteni az állat sorsáról, de annyi biztos, hogy a bocs nem tér vissza a vadonba. Hasonló eset legutoljára 2013-ban volt: egy Kali nevű szintén árva jegesmedvét különítettek el a vadonból, amelyet a Saint Louis Állatkertbe szállítottak.

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek