Starity

Igazi csajos lakást szeretnél? Íme, 3 tipp, hogy mindenki tudja, itt egy nőci lakik

2023. január 03. 20:08   |   

Amikor csajos lakásról beszélünk, nem kell egyből arra gondolni, hogy minden rózsaszín. Hiszen nem feltétlenül attól lesz igazán csajos egy lakás, hogy dr. Szöszi stílusban rendezzük be. Persze mindig az a legfontosabb, hogy a lakójának tetsszen. Cikkünkben megosztunk néhány trükköt, amivel az unalmas stílusból igazi nőciset varázsolhatunk.

hirdetés
Igazi csajos lakást szeretnél? Íme, 3 tipp, hogy mindenki tudja, itt egy nőci lakik

Rózsaszín

Most akkor mégis csak a rózsaszín? Hát persze, jöhet a rózsaszín, csak ne vigyük túlzásba! Elegendő, ha a lakás egy-egy kiegészítőjében megjelenik, például díszpárna, függöny vagy ágytakaró. Minden más - szőnyeg, falak, bútorok – maradjon fehér, így jól egyensúlyozzák egymást. Egy letisztult, elegáns és hangulatos otthont varázsolhatunk magunknak.

Emellett a színárnyalat kiválasztása is nagyon fontos. Amikor rózsaszínről beszélünk, nem a Barbie árnyalatra gondolunk, sokkal inkább a pasztell vagy púder rózsaszínre. Ezek ugyanis nagyon fel tudják dobni a lakást, de nem túl kislányosan, sokkal inkább nőiesen.

Természetesen teljesen ki is hagyhatjuk ezt a színt a lakásból, ha nem vagyunk odáig érte. Számos más pasztellszín is meleggé varázsolhatja az otthont. Ilyen például a krémszín vagy a pasztell sárga is. Viszont érdemes ezeket is csak a kiegészítőkön megjeleníteni.

Fabútorok

Észrevetted, hogy kezdenek ismét divatba jönni a természetes tömörfa bútorok? Nem véletlenül. Amellett, hogy melegségükkel hangulatos helyiségeket alakíthatunk ki otthonunkban, a faanyag miatt közelebb érezhetjük magunkat a természethez saját lakásunkban. 

Ha a fehéret krémszínnel kombinálod, gyönyörű kompozíciót alkothat a hálószobában például egy tömörfa ágy, legyen az fenyő, tölgy vagy a sötétebb dió. Ezek a tömörfa bútorok is leginkább a fehérrel és a pasztellszínekkel mutatnak jól. A hálóba és nappaliba egyaránt választhatsz fabútorokat, a lényeg, hogy egységes anyagból készüljön lakásod minden fabútora. Ha a nappaliban fenyővitrin van, a TV állvány, komód vagy asztal is legyen fenyőből. Ilyen tömörfa bútorokat az AMI bútorok webáruházban találsz.

Apró, csajos díszítőelemek

Valójában csak a képzeleted szabhat határt annak, milyen apró, mégis mutatós elemekkel teszed még nőcisebbé a lakást. Ilyen lehet például, hogy a hálószoba egyetlen falát ízléses, virágos tapéta borítja.  Vagy a nappali falára kiakaszthatsz egy fémtáblát, amire fotókat akaszthatsz. Ne feledkezz meg a növényekről sem! A Minirózsa, vagy cserepes rózsa például remekül érzi magát a szobában és igazán nőies kisugárzása van.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek