Starity

Több logikai hiba is van Harry herceg új könyvében

2023. január 12. 15:03   |   Szerző: Four

Olyan állítások szerepelnek az írásban, amelyek bizonyítottan nem lehetnek igazak.

hirdetés
Több logikai hiba is van Harry herceg új könyvében
Fotó: hu.depositphotos.com

Harry herceg valószínűleg nem ellenőriztette mással (a könyv szellemíróján, JR Moehringeren kívül) a nemrég megjelent "Spare" című művét. Az alkotásban ugyanis olyan logikai bukfencek vannak, amelyek bizonyított tények alapján igaztalannak mondhatók. A Page Six több esetet is kiemelt, amelyek feltehetően nem igazán stimmelnek:

1. VI. Henrik leszármazottja

A herceg a könyvben azt írja, hogy VI. Henrik angol király, aki a híres Eton magániskolát alapította - ahova Harry is járt -, az ő felmenője, egészen pontosan az ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ükapja. Ám ez lehetetlennek bizonyul, tekintve, hogy VI. Henriknek egy fia volt, Westminsteri Eduárd, aki 17 éves korában úgy halt meg, hogy még nem született gyereke.

Fotó: princeandprincessofwales/Instagram

2. A kifizetett repülőjegy

Egy újabb hiba a könyvben a rajongók szerint Harry herceg azon állítása, mely szerint amint kirobbant a botrány Meghan Markle apja, Thomas körül, ők azonnal kifizettek egy repjegyet Mexikóból Angliába, hogy a paparazzik ne zavarhassák a férfit. 

Mondtuk neki, hogy utazzon el Mexikóból azonnal: "egy teljesen új szintű zaklatás készül rád zúdulni, szóval gyere Angliába. Most." Air New Zealand, elsőosztály, lefoglalva és kifizetve Meg által.

- írja. 

Az Air New Zealand képviselője azonban a New Zealand Heraldnak úgy nyilatakozott, a légitársaság sosem indított járatokat Mexikó és Anglia között, és sosem árultak elsőosztályra szóló jegyeket, csakis Business Premier kategóriájú jegyeket. 

 

3. Az anyakirályné halála

Az egyik első hiba volt, amelyet sokan felfedeztek, hogy Harry szerint épp Etonban tartózkodott, amikor kiderült számára, hogy dédmamája, II. Erzsébet édesanyja 2002 márciusában elhunyt. 

Etonban, tanulás közben hívtak fel. Bárcsak emlékeznék arra, hogy ki volt a vonal túlsó végén, valamelyik udvaronc szerintem. Úgy emlékszem, épp Húsvét előtt volt, az időjárás langyos volt, fény szűrődött be az ablakokon, élénk színekkel. 

- írta. 

A herceg azonban az anyakirályné halála előtti napokban - és feltehetően azon a napon is - Svájcban, Klostersben volt sítúrán az apjával és a bátyjával. Erről több fotó is készült, ahogy arról is, ahogy Harry a dédmamája halálát követő napon megérkezik Angliába.

Fotó: princeandprincessofwales/Instagram

4. Xbox vagy PlayStation?

A herceg elmondása szerint édesanyja, a néhai Diana hercegnő még a tragikus, 1997-ben történt halála előtt vett neki egy Xboxot, amelyet a 13. születésnapjára szánt, de végül nem ő, hanem Harry anyai nagynénje, Lady Sarah McCorquodale adta át neki. Az Xbox azonban 2001 előtt nem létezett, és Angliában is csak egy évvel később kezdték el forgalmazni. A rajongók szerint a herceg feltehetően a PlayStationre gondolt, amely 1995-től már kapható volt.

A logikai bukfencek kapcsán megoszlik a vélemény: egyesek szerint ezeket látva a herceg által írt többi tény valóságtartalma is megkérdőjelezhető, mások szerint viszont természetes, hogy nem minden részletre emlékezett tisztán a híresség.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek