Starity

5 élő dekoráció, amitől millió dollárosnak tűnhet az otthonod

2023. január 27. 21:09   |   

Otthonunkat számos módon dekorálhatjuk: különböző stílusok állnak rendelkezésünkre, amin belül mozoghatunk, de akár egyéni ízlésünket is kialakíthatunk. A dekorációs tárgyak lehetnek művészek munkái, családi fényképek vagy kirándulások emlékei, de akár élőlények is! Ha jól válogatjuk össze ezekt az egyedeket – legyenek azok állatok , akváriumi vagy szobanövények – nemcsak a látogatók, hanem mi magunk is úgy érezhetjük, hogy egy sztár otthonában vagyunk.

hirdetés
5 élő dekoráció, amitől millió dollárosnak tűnhet az otthonod

Mitől néz ki drágának egy otthon?

Ha az a célunk, hogy úgy érezzük magunkat, mintha lakásunk nem nélkülözné a fényűzést, mindenképpen költenünk kell rá, ám nem feltétlenül úgy, hogy arany képkeretben tartjuk a családi fotókat. Ha lakásunk ízlésesen van berendezve, és sugároz némi eleganciát, sokakkal elhitethetjük, hogy jómódban élünk, még akkor is, ha nem feltétlenül így van. Ha nem szakavatott vendéggel van dolgunk, rácsodálkozhat egy ismeretlen festő dekoratív festményére, de egy Tiffany lámpához megszólalásig hasonlító fényforrás is keltheti azt a hatást, hogy a vendég tehetősök otthonába érkezett.

5 élő dekoráció, amitől millió dollárosnak tűnik otthonunk

A tárgyakon túl számos olyan dekoráció van, ami emeli otthonunk fényét, különösen azért, mert egytől egyig élnek. Ezek között vannak különböző növények és állatok is, amik fajtájuktól függően igénylik az odafigyelést és a gondozást.

Orchidea

Az orchidea az egyik legelegánsabb növény, amihez hozzájuthatunk. Virágai tiszteletet parancsolóan fordulnak a fény felé, és igazi kifinomultságot adnak a helyiségnek, amelyben vannak. Akár egy egyszerű, fehér orchideával is kiemelhetjük lakásunkat, de a színes és pöttyös verziók vonzzák igazán a tekintetet. A kék orchideát ugyan festik, és idővel fehér lesz a virága, olyan ritkaságnak tűnik, ami garantáltan izgalmassá teszi élőhelyünket.

Bonszai

Bonszai szinte bármilyen fából lehet, hogy ha eleget törődünk vele, így nem kell feltétlenül százezreket költenünk arra, hogy kis, mutatós fát neveljünk ablakunkban. Garantáltan tetszetős a szemnek, hiszen nem mindennap lát az ember egy cserépben zöldellő fácskát!

Monsterák

A Monstera, azaz könnyezőpálma igencsak gyakori szobanövény, szinte mindenhol találkozhatunk vele: irodákban, hivatalokban és otthonokban is. Vannak azonban olyan fajtái, amik sokkal szebbek megjelenésükben, mint a leggyakoribb fajta, és ezeknek ára is meglehetősen borsos! Bár hasonlítanak egymásra, színükben, levélformájukban és a leveken található lyukak számában is különbözőek, ez teszi egyiket-másikat értékesebbé. A fehérfoltos könnyezőpálma például igencsak vonzza a tekinteteket zöld és krémszínű leveleivel.

Akváriumi növények

Természetesen nem csak szárazföldi növények vannak, amiktől otthonunk értékesebbnek tűnik. Akváriumi növények széles választéka áll rendelkezésre,, legyen akár hidegvizes, akár fűtött a vizünk. A Ludwigia Pantalan gyönyörű pirosas-bordó leveleivel hívja fel magára a figyelmet, míg az Anubias Snow White névre hallgató növény zöldes-sárgás leveleivel színezi az akváriumunkat.

Halak

Az akváriumi növényeken túl érdemes halakat is tartani, ha már belevágunk. Azon túl ugyanis, hogy jelenlétük és látványuk megnyugtató, esztétikusak is. Némelyik díszhal meghökkentheti a vendégeket, ám ezekhez a fajokhoz már tapasztaltabbnak kell lennünk! Egy egyszerű aranyhal tartása kezdőként ideális, és nagyon szépek vannak ebből a fajtából is. Ha nagyon belejövünk az akvarisztikába, akár bohóchalat is tarthatunk otthon, ami igazán egyedi módja a dekorációnak!

Ha társaság is kell

Olyan élőlényeket is tarhatunk, amelyek valamelyest több gondozást igényelnek, mint a halak és a növények. Ebbe csak akkor érdemes belevágni, ha nem jelent számunkra terhet és elegendő időt tudunk rájuk szánni. Vannak olyan állatok, amelyekre garantáltan sokan rácsodálkoznak. Ilyen például macskák közül a szfinx vagy a maine coon, melyeket a legdrágább macskafajtákként tartanak számon.

Természetesen több olyan kutya is van, ami többet ér, ám az egyik legértékesebb állatfajta kétségkívül a papagáj! Az olyan papagájfélék, mint az ara, a kakadu vagy a jákó rendkívül sokat érnek, ennélfogva ahol ilyen madarat találunk, ott biztosan háttérbe szorul minden más, mert egyből többnek látszik az otthon, mint amilyennek elsőre gondolnánk.

Ha már nem tudjuk, mivel díszítsük lakásunkat, az élő dekoráció tökéletes változatosságot hoz. Természetesen ezek igényelnek némi odafigyelést, különösen akkor, ha nem növényeket, hanem állatokat választunk. Bárhogy is döntsünk, ha jól választunk, igazi értéket adhat lakásunkhoz egy növény és egy állat is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek