Starity

Folyamatosan tűnnek el az állatok egy dallasi állatkertből

2023. január 31. 18:06   |   Szerző: Four

Az állatkert több lakója is eltűnt az utóbbi időben, már nyomoz az ügyben a rendőrség.

hirdetés
Folyamatosan tűnnek el az állatok egy dallasi állatkertből
Fotó: dallaszoo/Instagram

Különös dologról számolt be a Dallas Állatkert: az utóbbi időben több állat is eltűnt az intézmény területéről, ráadásul egy keselyű el is pusztult. A hatóságok már nyomozni kezdtek az ügyben, miután hétfőn két császárbajszú tamarin majomnak lába kélt, amelyeknek az állatkert szóvivője szerint valaki szándékosan lyukat vágott a kifutójába. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a császárbajszú tamarin majmok általában az otthonukhoz közel maradnak ilyen esetben - de eddig nem sikerült megtalálni a jószágokat.

A hétfői bejelentést több eltűnt és sérült állat esete előzte meg a Dallas Állatkertben. 

Az utóbbi hetekben egy veszélyeztetett keselyű elpusztult, január 14-én pedig egy Nova nevű négyéves leopárd eltűnt - szerencsére a négylábút két nap múlva megtalálták a környéken, de a hatóságok szerint Nova esetében is valaki lyukat vágott az élőhelyének kerítésébe.

Feltehetően ugyanazzal a szerszámmal dolgozott az illető, aki az állatkertben található langur majomházban is kárt tett.

Az incidensek tekintetében a Dallas Állatkert további kamerákat szerelt fel az intézmény területére, és a People magazin szerint éjjelente őrjáratot tartanak.

dallaszoo/Instagram

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek