Starity

Fekete színésznőnek kell alakítani Hermione-t, a rajongók szerint

2023. április 14. 11:11   |   Szerző: SzilviD

A Harry Potter-rajongók elárulják, miért kell egy fekete színésznőnek alakítani Hermione szerepét.

hirdetés
Fekete színésznőnek kell alakítani Hermione-t, a rajongók szerint
Fotó: Harry Potter

J.K. Rowling írónő évek óta támadások célpontja a transz-ellenes nézetei miatt. De amiatt is, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek színházi előadásában egy fekete színésznőt bízott meg Hermione Granger szerepével. Ezért most az HBO Max a Harry Potter TV-sorozat bejelentésével ismét felszította a vitát a rajongók között, hogy Hermione fekete vagy fehér karakter-e.

2015 decemberében jelentették be, hogy Noma Dumezweni színésznő játsza majd Hermione-t a Harry Potter és az elátkozott gyermekben. Akkor sokan fellázadtak a választás miatt, mire Rowling kijelentette, hogy semmi oka nincs annak, hogy Hermione ne lehetne fekete.

Egy csomó rasszista azt mondta nekem, hogy mivel Hermione »lefehéredett« - vagyis sokk hatására fehér lett az arcszíne -, ezért biztos, hogy fehér nő, amivel én nagyon nehezen tudok mit kezdeni. De úgy döntöttem, hogy nem izgatom fel magam emiatt, és egyszerűen csak elég határozottan kijelentem, hogy Hermione lehet fekete nő, az én áldásommal és lelkesedésemmel

- mondta korábban. 

Sok rajongó szerint az írónő csak akkor maradhat hű a szavaihoz, ha a sorozatban is fekete színésznőt választ a szerepre. 

via Fandom Wire

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek