Starity

Fizetés egészségpénztári kártyával: ilyen POS terminálokkal könnyen megoldható

2023. április 20. 15:03   |   

A technika gyorsan fejlődik, ma már nem kérdés, hogy lehet-e egészségpénztári kártyával fizetni a vásárolt termékekért. De melyik POS terminál hogyan kezeli ezeket a kártyákat és valóban nincsenek különbségek?

hirdetés

A covid sok változást hozott az életünkben, többek között a bankkártya használatnak is jelentős lökést adott. A készpénzes fizetés visszaszorítása egyébként is fontos társadalmi feladat nem csak a fertőzések elkerülése, hanem a készpénzforgalom magas költségei miatt is.

Mire jó az egészségpénztári kártya?

Az egészségpénztárak önsegélyező pénztárak is egyben, így ötvözik a két funkció előnyeit.  A gyógyszerre vagy orvosi szolgáltatásra azonnal felhasználható a pénztárba fizetett összeg, de önsegélyező célra is igénybe vehető. Ez esetben azonban figyelni kell arra, hogy csak a már legalább 180 napja a számlán lévő pénzt használható fel így.

Az egészségpénztárba tett pénz nem csak az előtakarékosság, az öngondoskodás miatt jó dolog, hanem mert a pénztárba befizetett összeg után adó-visszatérítést is kaphatsz. Ez a befizetések 20 százaléka, évente maximum 150 000 forint lehet.

A gyógyszerektől kezdve az egészségvédő termékeken át a babaápolási szerekig sok dolgot vásárolhatsz EP kártyával. Mindent, ami OGYI számmal rendelkező termék.

A legtöbb pénztári számlához plasztik kártya is tartozik. Ez ugyanúgy működik, mint a megszokott bankkártya, és ugyanúgy lehet vele fizetni. Vannak olyan pénztárak, amelyek olyan kártyát adnak, amely össze van kötve a bankszámlával, és együtt kezeli az egészségpénztári számlát és a bankszámlát.

Fotó:  www.pexels.com

 Egészségpénztári kártyás fizetés POS terminálon

Ahhoz, hogy egészségpénztári kártya elfogadóhellyé válhasson az üzleted, rendelkezned kell olyan eszközzel, amely képes az ilyen tranzakciókat feldolgozni. Erre kínálnak megoldást azok a POS terminálok, amelyek az általános bank- és hitelkártyákon kívül alternatív fizetési módokat is tudnak kezelni. 

Tehát, ha olyan tevékenységet folytatsz, olyan termékeket forgalmazol, amelyek kifizetésénél felmerülhet az EP kártyás fizetés lehetősége, akkor ne várj tovább, szerezz be egy megfelelő POS terminált.

Melyik POS terminált válaszd?

Annak függvényében, hogy pontosan mire van szükséged, számos különböző, asztali, hordozható, vagy akár virtuális terminált is választhatsz.

A terminálokat sok szempont alapján lehet csoportosítani, megkülönböztethetjük azokat aszerint is, hogy milyen kommunikációt alkalmaznak:

Az analóg kommunikáció a hagyományos, régebbi típusú termináloknál csak analóg telefonhálózati kapcsolattal használható, ma már nagyon ritka.
Általánossá vált az online, internetalapú kommunikáció a modern POS terminálok esetében, ezekhez ADSL, kábeles, bérelt vonali vagy mobilinternet kapcsolat szükséges.
Vannak SIM-kártyával ellátott terminálok is, ahol vezeték nélküli GPRS adatkapcsolaton keresztül zajlik a kommunikáció, az adatforgalom.

A Novopayment weboldalán látható POS terminálok többségével könnyen megoldható az egészségpénztári kártyás fizetések fogadása is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek