Starity

Mi az első lépés az álláskeresési folyamatban?

2023. április 23. 13:01   |   

Az álláskeresés nem egy könnyű időszak. Elsőre azt gondolhatjuk, hogy csak arról szól, hogy elküldjük az önéletrajzunkat minél több helyre, de valójában ennél sokkal bonyolultabb a dolog. Meg kell tervezni az egész folyamatot, össze kell állítani a tökéletes CV-t, és fel kell készülni az interjúkra. Függetlenül attól, hogy milyen állást keresünk, ezek a lépések elengedhetetlenek.

hirdetés
Mi az első lépés az álláskeresési folyamatban?

Hogyan találhatunk munkát Egerben?

Az első kérdés, amit fel kell tenni magunknak: hol keressünk először állást? Szerencsére a válasz nagyon egyszerű. A legtöbb munkáltató már Egerben is álláskereső portált használ, az EgerAllas az egyik legjobb lehetőség.

Egerben jó helyzetben vagyunk, hiszen alap-, közép- és felsőfokú végzettséggel is találhatunk munkát. A legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, hanem lépésről lépésre haladjunk. Ha megtaláltuk a tökéletes platformot, elkezdhetjük a tényleges keresést.

Az álláskereső platform előnye, hogy lehetőségünk van arra, hogy az állásokat meghatározott szektorok szerint szűrjük. Kereshetünk csak bizonyos iparágakban, például adminisztráció, pénzügy, fizikai munka, oktatás vagy vendéglátás területén, vagy közvetlenül megnevezhetünk egy vállalatot vagy pozíciót, ha konkrét elképzeléseink vannak.

Ha találtunk egy vonzó hirdetést, és rákattintunk, megtekinthetjük annak leírását. Ez általában négy vagy öt részből áll. Rövid bemutatkozás a cégről, a feladatkörök, az elvárások, a juttatások és természetesen az, hogy mit kínál a vállalat. Vállalattól függően a leírás lehet rövidebb, kevésbé informatív, vagy az is megeshet, hogy maga a pozíció nem igényel sok részletet. Manapság egyre gyakoribb, hogy részletes bérmeghatározást is kapunk.

Egyszerű és néhány perc alatt elkészíthető

Az állásportálok használatának másik előnye, hogy nem kell elhagyni otthonunkat. A szobánk kényelméből kereshetünk, szűrhetünk, jelentkezhetünk, és akár az első interjút is megtarthatjuk ilyen körülmények között. Egyre több cég várja el, hogy hajlandóak legyünk otthonról dolgozni (természetesen az állás típusától és az iparágtól függően), így nem árt, ha erre is felkészülünk.

Rohanó világban élünk, mindennél fontosabb az, hogy a jelenlegi trendekkel és elvárásokkal tisztában legyünk, valamint felkészültek legyünk.

Könnyű elveszni a tömegben

Az állásportálok hátránya, hogy nagyon sok van belőlük hazánkban. Egy idő után az e-mailek és értesítések száma nyomasztóvá válhat, ezért a legjobb, ha kiválasztunk 2-3 oldalt, ahol aktívan böngészünk. Ha például egri állást keresünk, akkor kezdjük a keresést egy olyan platformon, ahol sok egri álláshirdetés van, vagy amelyik erre a területre specializálódott, mint amilyen az Egerállás oldala is.

Természetesen a tökéletes állás megtalálása sosem könnyű, de bármilyen folyamatról is legyen szó, ne feledjük, hogy mindig az első lépés a legnehezebb. Ha ez megtörtént, utána már minden sokkal könnyebb és természetesebb lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

munka állás Egér
hirdetés

Ajánlott cikkek