Starity

Költözést fontolgatunk? A munka miatt ne fájjon a fejünk!

2023. április 23. 14:02   |   

Számtalan olyan élethelyzet adódhat, amikor úgy döntünk, más városban próbálunk szerencsét. Történhet mindez egy válás, egy új szerelem miatt, de meglehet az is, hogy gyermekünk vagy épp szüleink közelében szeretnénk lenni, sőt, akár párunkat is követhetjük, ha ő valahol másutt kap állásajánlatot.

hirdetés
Költözést fontolgatunk? A munka miatt ne fájjon a fejünk!

Manapság nem ritka az sem, hogy valaki a szülői falut hátrahagyva igyekszik a legközelebbi városban állást találni, mert azért valljuk be, a városokban még mindig több lehetőség akad. De mi legyen a sorrend? Mai írásunkban ennek próbáltunk utánajárni!

Mindennek az alapja a munka!

Bármelyik fenti helyzet jellemzi most az életünket, fontos, hogy legyen saját keresetünk, állandó és stabil munkánk. Ezt legegyszerűbben úgy tudjuk elérni, ha időben elkezdünk keresgélni a SzekszardAllas oldalán, ahol a munkaerőpiac minden szegmense képviselteti magát.

Ha ugyanis képbe kerül a költözés gondolata, akkor mindenképpen az álláskereséssel kell kezdeni, hiszen munka nélkül elég merész dolog bárhova is elköltözni. 

Bár a legtöbb munkáltató azonnali kezdéssel keres munkaerőt, a felmondási időnket mindenhol szokás megvárni. Ez jellemzően egy hónap, aminek a feléről ugyebár mi rendelkezünk. Így aláírt munkaszerződéssel a kezünkben bátran jöhet a következő lépés, ez pedig nem más, mint a lakhatás megoldása.

Ezután jöjjön csak a lakhatás!

Bár akadnak olyan vállalatok, amik lakhatást is biztosítanak a munkaviszony mellé, azért ne apelláljunk erre, mert ez a legkevesebb esetben valósul meg így. 

Éppen ezért ha már megvan a munka, akkor azonnal kereshetünk magunknak albérletet, ha nincs még meg, hogy hova költözzünk.

Még ha rendelkezésre is áll a megfelelő összeg arra, hogy lakást vagy házat vegyünk, miután megtaláltuk az ideális munkát Szekszárdon vagy környékén, akkor is érdemes először csak belekóstolni az ottani életbe.

Ha már ott lakva is úgy érezzük, hogy ez a mi helyünk, akkor érdemes végső lépésként az állandó letelepedést elintézni, amibe a saját ingatlan vásárlása tartozik bele. 

Láthatjuk tehát, nem eszik olyan forrón a kását, nem érdemes elhamarkodottan, kapkodva dönteni, és tanácsos a fenti sorrendet követni, ha nem szeretnénk két szék közül a pad alá esni.

Szánjunk rá elegendő időt!

Sokan esnek abba a csapdába, hogy túl kevés időt szánnak a váltásra, túl gyorsan akarnak mindent. Éppen ezért kapkodva, sietve hoznak meg döntéseket, amikről aztán rendszerint kiderül, hogy nem igazán voltak szerencsések. 

Egy idegen városban, albérletben, ne adj’ Isten egyedül sokkal nehezebb dolgunk lesz, nagyobb stresszként fogjuk megélni az egész álláskeresési folyamatot, sőt, sokkal valószínűbb, hogy bármibe belemegyünk, csakhogy munkánk legyen. 

Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor már jó előre kezdjük el nézegetni a Szekszárdállás álláshirdetési portálját, hogy legyen időnk kényelmesen és jól dönteni, ezáltal minél gördülékenyebben indulhasson az új életünk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek