Starity

Mire valók a kineziológiai szalagok? Hogyan alkalmazzuk őket?

2023. május 13. 14:02   |   

A kineziológiai szalagok az izmok, ízületek támogatására alkalmazandók, főként húzódások, izomszakadások esetén a kellő mértékű megtámasztás, illetve korrekció végett. A speciális gyógyászati eszközöket gyógytornászok, szakorvosok javasolják.

hirdetés
Mire valók a kineziológiai szalagok? Hogyan alkalmazzuk őket?

Mikor ajánlott a kineziológiai szalag?

Fontos kiemelnünk, hogy alkalmazása előtt mindenképpen indokolt a szakorvosi konzultáció, hiszen a probléma okának felderítése alapvető a megfelelő típus meghatározásához. A Rehaker.hu kineziológiai szalagok választékából beszerezhetjük a javasolt terméket, melynek nagy hasznát vehetjük ficam, húzódás, különféle sportsérülések, valamint ínhüvelygyulladás esetén is. 

Bizonyos változatok terápiás és sportolási célzattal is használatosak, mint például az ASIAMED szalag. A Body-Concept D-tape a sérült izmok, meghúzódott szalagok stabilizálásában működik közre. Természetesen nem csupán a típus kiválasztása során, hanem a szakszerű felhelyezés elsajátításában is fordulhatunk a szakemberekhez, gyógytornászokhoz.

Ajánlott gyógyászati eszközök műtéteket követően, sőt keringési panaszok fennállásakor duzzanatcsökkentésre. Alkalmazási körükhöz tartozik a fájdalommérséklés, a gyengült izmok erősítése és az ízületi mozgástartomány növelése is. Elérhető az Acutop Classic tapasznak egy prémium változata is, mely magasabb pamuttartalommal bír, ezáltal zuhanyzást követően is megőrzi tapadóképességét. 

Mindent a szakszerű felhelyezésükről!

A kineziológiai termékek felhelyezését először mindenképpen célszerű szakemberre bízni, egyedül így lehetünk biztosak a szakszerű, helyes alkalmazásban. 

Kizárólag száraz bőrfelületen alkalmazandók, további fontos szempont, hogy a kezelendő szakasz sérülésmentes legyen. A szalagok méretre vághatók az egyéni igényekhez mérten, ezt követően pedig javasolt a széleket kissé lekerekíteni. A megfelelő tapadás érdekében célszerű kézzel felmelegíteni a felhelyezés előtt. Törekedjünk arra, hogy gyűrődésmentesen kerüljön fel, ideális illeszkedés mellett. 

Az aktuális állapothoz mérten más-más formára és méretre vághatók az alkalmazási cél alapján. Amennyiben stabilitás fokozására használnánk, érdemes több tapaszt egymásra helyezni annak érdekében, hogy a hosszanti és keresztirányú megtámasztás is garantált lehessen.

Mit érdemes tudni a színekkel kapcsolatban?

Különböző színekben is beszerezhetők, ez természetesen színterápiás szempontból lényeges, leginkább a lélekre gyakorolt hatásuk szerint, nem pedig érdemi különbség miatt. Eszerint elérhetünk például kék, fukszia, sárga színűeket. A kék hűsítő, nyugtató hatást közvetít, javarészt gyulladáscsökkentésre javasolják kiegészítő kezelésként. A sárgát kifejezetten ízületi gyulladásoknál ajánlják, a fuksziát pedig az izmok ellazítására. 

A felhelyezés utáni zsibbadás, elszíneződés, de bármilyen szokatlan tünet észlelésekor mindenképpen szakorvosi konzultáció javasolt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek