Starity

Megérkezett a legújabb utcai divat: az e-bike

2023. május 14. 13:01   |   

A Bixie Bike elektromos kerékpárjainak nyergében nem kell többé választanod az egészséges tekerés és a kifogástalan megjelenés között.

hirdetés
Megérkezett a legújabb utcai divat: az e-bike

Vannak olyan örök klasszikusok, amik sosem mennek ki a divatból: ilyen például a kis fekete ruha, a frufru, a vörös rúzs vagy éppen a bicikli. Hiába gyorsul ugyanis a minket körülvevő világ, hiába folyamatos a technikai fejlődés, az emberek nemtől, kortól, edzettségi állapottól, vagy éppen testalkattól függetlenül már több mint 200 éve változatlan lelkesedéssel pedáloznak. Mi, “magyar leányok és asszonyok” ráadásul élen járunk a tekerésben: egy tavalyi felmérés szerint ugyanis a nők 74%-a használ kerékpárt hazánkban, míg a férfiak esetében ez az arány alig 61%.

Ez azért különösen nagy szó, mert a bringázás bizony sok szempontból praktikus, de 3 dolgot biztosan nem kímél: a ruhát, a sminket és a frizurát. Ehhez képest még inkább megsüvegelendő teljesítmény, hogy mi, nők húzzuk felfelé a hazai statisztikákat. Ugyanakkor elgondolkodtunk: vajon mekkora lenne a tekerési hajlandóság, ha létezne olyan módja is a kétkerekű közlekedésnek, ami nem teszi teljesen feleslegessé a reggeli szépítkezést és nem befolyásolja a napi ruhaválasztást? A jó hír az, hogy pár éven belül biztosan meg fogjuk kapni a választ, ugyanis ez a közlekedési forma nem csak létezik, de napról-napra egyre népszerűbb: úgy hívják, hogy elektromos kerékpározás.

Az elektromos kerékpárok, vagy ahogy sokan ismerik őket, az e-bike-ok olyan elektromotorral és akkumulátorral felszerelt biciklik, amelyek többféle módon képesek segíteni téged a közlekedésben. Vannak típusok, amelyek a tekerést teszik sokkal könnyebbé számodra, és olyanok is, amelyek egy gázkar segítségével akár pedálozás nélkül is hajthatók. Vagyis jöhet szikrázó napsütés, fárasztó emelkedő, tucatnyi megállás és elindulás, egy e-bringa nyergében nem kell félned attól, hogy elfolyt sminkkel, nyirkos hajjal, az izzadságtól testre tapadt ruhával érkezel majd meg a munkába, iskolába vagy éppen egy baráti találkozóra. Egy elektromos kerékpárt tekerni ugyanis nagyjából annyira megterhelő, mint kényelmes tempóban sétálni, így semmiféle veszélyt nem jelent a kifogástalan megjelenésedre.

Nem csoda, hogy a 2010-es évek végén robbanásszerűen elkezdett terjedni ez a közlekedési mód Európában. A trend természetesen hazánkat is elérte, csakhogy az első e-bike-ok árait nem magyar pénztárcához szabták, így az igazi áttörés elmaradt. Ezt elégelte meg a Bixie Bike, amely nem csak smink-, frizura- és ruha-, de egyben pénztárcabarát elektromos kerékpárokkal szeretné meghódítani a magyar piacot. Nem titkolt szándékuk, hogy itthon is divatba hozzák ezt a praktikus, kényelmes és nem utolsó sorban környezetbarát közlekedési módot. Webshopjuk kínálatában többféle modell és számtalan szín közül választhatsz, attól függően, hogy milyen felhasználásra keresel kétkerekűt. A Bixie ráadásul nem csak azért különleges, mert megfizethető áron kínálja elektromos bringáit, hanem azért is, mert az általuk forgalmazott kerékpárok teljes felszereltséggel (sárvédő, lámpák, pedálozás nélküli hajtást biztosító gázkar, kitámasztó, típustól függően csomagtartó) kerülnek forgalomba. Így neked nincs is más dolgod, mint a bixie.hu-ra kattintani, megtalálni a stílusodhoz leginkább passzoló modellt, és már indulhat is a divatos tekerés!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek