Starity

Védje meg gépeit elektromechanikus kenőpatronok használatával

2023. május 21. 13:01   |   

Az ipari felhasználók számára készült elektromechanikus kenőpatronok nélkül a munka folyamatossága és a gépek működése akadályokba ütközne. A súrlódás és a kopás csökkentése érdekében, valamint a hosszabb élettartam eléréséhez a mozgó alkatrészek kenése nélkülözhetetlen.

hirdetés
Védje meg gépeit elektromechanikus kenőpatronok használatával

Az elektromechanikus kenőpatronok a hagyományos kenőanyag adagolók továbbfejlesztett változatai, melyek segítségével pontosabb a gépekbe juttatott kenőanyag mennyiségének szabályozása.

Különböző típusok

Az elektromechanikus kenőpatronok az ILMARKET.HU kínálatában is megtalálhatóak, ahol a kis- és nagyvállalati igényeknek megfelelően többféle kategóriájú zsírtöltetű, OL és PL típusok különböző változatai közül választható ki az adott berendezésekhez illeszkedő modell. Akár 60 mm-től egészen 250 mm-es méretig beszerezhetőek a patronok, sőt a vezérlés tekintetében is találunk eltérő modelleket. 

Az elektromechanikus kenőpatronok előnyei

Az elektromechanikus kenőpatronok nagy előnye, hogy ellentétben a folyamatosan működő hagyományos adagolással, segítségükkel pontosan és beállítható időtartamig a kívánt helyre kerül a kenőanyag. Általában kis adagokban, időzített intervallumokban vagy a gépek működése során a mozgó alkatrészekre permetezik a kenőanyagot.

Ennek hatására jóval hatékonyabbá válik a berendezések működése és hosszabb lesz az élettartamuk is. Emellett az automatizált kenőanyag adagolás könnyebbé teszi a gépek karbantartását. Az elektromechanikus kenőpatronok használatával csökkenhet a költség is, hiszen csak a szükséges kenőanyag mennyiséget juttatják a gép alkatrészeihez.

Töltet

A kenőanyagok között is eltérő típusokat találunk. Feladatuk különböző lehet, hiszen többek között alkalmasnak kell lenniük a gépek súrlódásának csökkentésére, az alkatrészek megóvására hő, kopás, korrózió és egyéb behatások esetén. A választott kenőanyag típusa a gép működési körülményeitől, a terheléstől, a hőmérséklettől és más környezeti hatásoktól függ.

Az ásványi olajok használata elterjedt, hiszen gazdaságosak, és jó kenési tulajdonságokkal rendelkeznek. A kenőanyag választása előtt vegyük figyelembe a gép igényeit és a zsírtöltet besorolását, annak tulajdonságait.

Vezérlés

A hagyományos gáztípusú SPL-egységekkel szemben a modernebb elektrokémiai reakcióval működő adagolók széles körben alkalmazhatóak. Az innovatív kialakítású kenőanyag adagoló költséghatékony, megbízható és biztonságos működést garantál. Működési elvét tekintve az inert nitrogén gázt generál az elektrolit és elektromos energia egyenletes és szisztematikus használata során. Ennek hatására hibamentessé és egyszerűvé válik a folyamat.

A gázhajtású kenőanyag adagolók közül kiemelhetjük a könnyen programozható, informatív LCD kijelzővel készült, automta zsíradagolót, amely elektrokémiai reakció alapján működik. A legtöbb ipari alkalmazásra felhasználható, belső felépítése miatt robbanásveszélyes területeken is biztonságosan használható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

gép ipar kenés
hirdetés

Ajánlott cikkek