Starity

Albatroszfiókákat akart filmezni a Netflix forgatócsapata - kis híján odavesztek egy távoli szigeten

2023. június 20. 17:05   |   Szerző: Four

Nagyon kevésen múlt, hogy bele ne haljanak a forgatásba: kiderült, mi történt velük.

hirdetés

Elképesztően veszélyes helyzetbe került a Netflix forgatócsapata: az Our Planet új epizódjait készítették, de kis híján otthagyták a fogukat egy nem várt támadás miatt. 

A rendező Toby Nowlan szerint albatroszfiókákat akartak felvenni, egészen pontosan azt szerették volna megörökíteni, hogyan tanulnak meg repülni. Ezért Hawaii egyik szigetére, a távoli Laysanra utaztak, a hely különlegessége pedig többek között az volt, hogy eddig nem járt ott egy forgatócsapat sem. 

Nowlanék felfújható csónakokban várták a vízen, hogy megpillantsák a fiókákat, de a madarak helyett cápák úsztak köréjük, és rájuk támadtak. 

"V" alakban jött felénk a víz, egy tigriscápa felugrott a csónakhoz, és hatalmas lyukakat harapott bele. Az egész csónak felrobbant, mindenki menekült, ahogy tudott, de a cápa nem nagyon hagyta. Iszonyatos volt. Aznap az volt a második cápa, amelyik ránk támadt.

- mesélte. 

Nowlan hozzátette, szerinte a környékbeli cápák elképesztően éhesek lehettek, nem találtak maguknak elég táplálékot, ezért mindenre rátámadtak, ami a vízen volt.

A csapat sikeresen megmenekült: kiúsztak a partra és egy még kisebb gumicsónakba szállva próbálkoztak - ám ekkor újabb ragadozók támadták meg őket. Ezúttal óriás, sárgaúszójú tüskésmakrélák úsztak feléjük, és felborították a csónakot (szerencsére ezt is túlélte a stáb.)

Eredetileg az volt a tervünk, hogy vízalatti felvételeket készítünk Laysan zátonyainál, de az első nap amikor megjöttek a cápák, a csapat beszállt ezekbe a felfújható csónakokba - és két cápa rájuk támadt. Olyan volt, mint A cápa című filmben. A csapat bepánikolt, vészhelyzet volt, úgy menekültek vissza a partra.

- emlékezett vissza Huw Corday producer.

via Decider

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek