Starity

Új a nap alatt: az iSolari fényvédők a bőrödre és a tengerekre is vigyáznak!

2023. június 20. 17:05   |   

Akár tetszik, akár nem, igaz a mondás, hogy ma már a nap is másképp süt ránk, mint régen, ezért a fényvédelem fontosabbá vált, mint valaha. 

hirdetés
Új a nap alatt: az iSolari fényvédők a bőrödre és a tengerekre is vigyáznak!

Bőrünk szépsége és épsége érdekében nagyon lényeges, hogy olyan napvédő kozmetikumokat válasszunk, amelyek lépést tartanak a változással – a Nature’s iSolari vízálló, parabénmentes és nikkel tesztelt fényvédői pont ilyenek!

Egyedülálló formuláinak és különleges hatóanyagainak köszönhetően biztonságossá teszik a barnulást még az érzékeny bőrűek és a gyerekek számára is. Cseppet sem elhanyagolható szempont, hogy a környezetbarát csomagolás korallzátony-barát, biológiailag lebomló összetevőkkel készült fényvédőt rejt, vagyis a vízbe jutva sem károsítják az élővilágot, szemben jó pár hagyományos naptejjel. 

Hármas védelem

Széles spektrumú, fotostabil szűrőinek köszönhetően az UVA- és UVB-sugarak mellett az infravörös sugárzással szemben is védelmet nyújtanak, bármely fototípus esetén (ha nem tudod, hogy melyikbe tartozol, olvass tovább, segítünk kideríteni!) 

Mindez röviden azt jelenti, hogy az iSolari fényvédők a leégéstől, az idő előtti bőröregedéstől és a hőkárosodástól is megóvnak a napsütötte hónapokban vagy télen, síelés közben.

Teszik mindezt úgy, hogy az állaguk továbbra is könnyed marad, az illatuk pedig semmihez sem fogható, a bennük lévő bio édesnarancsvíznek hála. Ez az összetevő azonban jóval többet nyújt a varázslatos illatnál! 

A mediterrán tájakon termő narancsból hidegen sajtolással nyerik ki a narancsvizet, anélkül, hogy károsodna különlegesen magas C-vitamin-tartalma, ami erőteljes antioxidánssá teszi. Az összes iSolari fényvédőben megtalálható az édesnarancsvíz, ami hatékonyan száll szembe a bőrsejteket károsító és öregítő szabadgyökökkel, ugyanakkor a hidratálásról is gondoskodik.

A négy fototípus: Te melyikbe tartozol?

A fotótípusokba történő besorolás attól függ, hogy genetikailag mennyi védő barna melanint termel a bőrünk, ezért ajánlatos egyénileg kezelni a fényvédelem kérdését.

Az 1-es fototípusba azok sorolhatók, akiknek nagyon világos a bőre és barnulás helyett a kipirosodás, leégés jellemző rájuk. Természetes hajszínük általában szőke vagy vörös, a szeműk színe is világos és nem ritka vendég náluk a szeplő.

Ha magadra ismertél, fontos tudnod, hogy a bőröd természetesen kevésbé ellenálló a káros napsugarakkal szemben, ezért magas faktorszámú fényvédőt érdemes használnod és fokozottan ügyelned kell arra, hogy ne legyél napon a kritikusnak számító időszakban, azaz 12 és 16 óra között.

A 2-es fototípusba azok sorolhatók, akiknek a bőre világos és napfény hatására könnyen, gyorsan leég. A hajuk színe szőke vagy világos barna, a szemük pedig kék vagy zöld. 

Ha magadra ismertél, ügyelj arra, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a bőrödet a napozáshoz, és soha ne mulaszd el a magas faktorszámú fényvédők használatát!

Azok, akik a 3-as fototípusba tartoznak, normál bőrszínnel rendelkeznek, hajuk és szemük színe is lehet sötétebb. Ritkábban égnek le, viszonylag gyorsan barnulnak és az így szerzett bőrszín tartósnak is nevezhető.

Ha magadra ismertél, a napsütötte hónapok kezdetére mindenképp magas faktorszámú fényvédőt válassz, s csak akkor térj át az alacsonyabbra, ha a bőröd már hozzászokott a napfényhez, illetve szert tettél némi barnaságra.

A 4-es fototípusúak azok, akiknek kreol a bőre, hajuk és szemük színe is sötét. Leégéstől szinte sosem kell tartaniuk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükségük fényvédőkre, hosszú távon ugyanis az ő bőrüket is károsítják a napsugarak.

Ha magadra ismersz, szerezz be egy közepesen erős fényvédőt és használd szorgosan a nyár folyamán, hogy megelőzd az idő előtti bőröregedést és azokat az egészségi problémákat, amiket a veszélyes napsugarak idézhetnek elő.

Különleges kombináció

A természetes összetevőkkel készült, vegánok számára is tökéletes iSolari fényvédőkben nem a bio édesnarancsvíz az egyetlen különleges alkotóelem, hanem több is rejlik bennük, erejüket egyesítve pedig igazán jót tesznek a bőrrel.

  • Az egyik ilyen a sárgabarcktej, ami amellett, hogy intenzíven hidratál, az egészséges és egyenletes barnuláshoz nélkülözhetetlen béta-karotinban is gazdag. A friss gyümölcsből nyert kivonat bőrnyugtató, regeneráló és puhító hatású.

  • Kerül az iSolari napozókba bio sheavaj, ami kiemelkedően magas A-, B-, E- és F-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljes bőrtápláló. Kevesen tudják róla, de a sheavaj önmagában is rendelkezik fényvédő képességgel, így remek kiegészítője a napozótermékek széles spektrumú szűrőrendszerének.

  • Található az iSolari fényvédőkben rizstej, ami szintén bőrtápláló hatású, könnyen beszívódik és bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt. Bővelkedik eszenciális zsírsavakban, fitoszterolokban, miközben bőrvédő A- és E-vitamint is tartalmaz. Mivel a napozás még a normál bőr számára is kiemelkedő stresszforrást jelent (hát még az érzékeny bőrűeknek!), nagy előny, hogy a rizstej bőrnyugtató hatással is rendelkezik.

  • Nem hiányozhat ebből az egyedülálló termékcsaládból a bőrt a mélyebb rétegekben is hidratáló, antioxidáns hatású hialuronsav, amire a napsugárzás szárító hatása miatt különösen nagy szüksége van a bőrnek.

  • A datolyából kivont növényi melanin szuper szövetségese a szervezetben termelődő melaninnak, ami hozzájárul az egyenletes és tartós barnuláshoz.

  • A Polygonum aviculare neve első hangzásra megtévesztő lehet, a többi összetevőhöz hasonlóan azonban ez is természetes eredetű, és nem más, mint az infravörös sugárzással szemben védelmet nyújtó lágyszárú növény, a madárkeserűfű elnevezése. 

Kapszulába zárt védelem

Az iSolari fényvédők egyik erőssége a sok közül, hogy fotostabil védelmet nyújtanak, azaz a szűrőrendszer szerkezete nem változik meg napfény hatására sem, a fényvédő hatást pedig elnyújtottan fejti ki.

Ezt a stabil és folyamatos védelmet annak is köszönhetik az iSolari naptejek, napkrémek, az arcra kifejlesztett anti-aging gélkrém és az extra védelmet nyújtó stick, hogy a fényvédő összetevőket úgynevezett mikrokapszulákba zárták. Ennek az innovatív megoldásnak nagy előnye az is, hogy csökkenti az irritáció, illetve az allergia kialakulásának kockázatát.

iSolari tippek a biztonságos barnuláshoz

  • Fototípustól függetlenül igaz, hogy a bőrt fokozatosan a legjobb hozzászoktatni a napsugárzáshoz, még akkor is, ha a leégést csak hírből ismered.

  • A kritikusnak számító, 12-től 16 óráig tartó időszakot jobb nem a napon tölteni, különösen magas faktorszámú fényvédő használata nélkül.

  • A víznek ugyan hűsítő a hatása, ám a felszínéről visszaverődő napsugárzás erőteljesebb lehet, mint a parton, ezért hosszabb fürdőzés esetén mindig érdemes megismételni a fényvédők felvitelét, az arcot is beleértve.

  • A fényvédők használata nemcsak napozáskor fontos, hanem kirándulás, szabadtéri sportok, városnézés során is.

  • A vízpart mellett a magasabb hegycsúcsokon is intenzívebb lehet a napsugárzás, ezért ide utazva is lényeges beszerezni a megfelelő fényvédőket.

  • A gyerekeket 3 éves kor alatt nem lenne szabad hosszú időre kitenni a napsugárzásnak, főleg nekik kifejlesztett fényvédők használata nélkül. 

  • Napozás után mindig érdemes langyos zuhanyt venni, majd napozás utáni krémmel kényeztetni a bőrt: az iSolari After sun testápolója hidratálja, hűsíti, nyugtatja és táplálja is a bőrt, extraként pedig tartósabbá teszi a barnaságot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

krém bio napozás
hirdetés

Ajánlott cikkek