Starity

Szívesen dolgoznál oktatási intézményben, de nincs diplomád?

2023. július 15. 15:03   |   

Talán soha nem volt olyan nagy szükség a szakemberekre az oktatási intézményekben, mint manapság. Az egyik legnagyobb ellenség a szakma elöregedése, hiszen sajnos borzasztó kevés fiatal dönt úgy, hogy márpedig ő tanerő szeretne lenni.

hirdetés
Szívesen dolgoznál oktatási intézményben, de nincs diplomád?

Éppen ezért növekedett meg a kereslet a pedagógiai asszisztensekre, akik nevükből adódóan kiváló támaszai lehetnek a szakképzett tanároknak. Ha szívesen kipróbálnád magad ezen a területen, akkor tarts velünk!

Soha nem késő!

Először is fontos leszögezni, hogy sosem késő pályát módosítani, így ha te úgy érzed, hogy szívesen foglalkoznál gyerekekkel, akkor mindenképpen érdemes elvégezni a Tanfolyam.hu pedagógiai asszisztens szakképzését.

A nagyszerű hír, hogy már egy érettségi birtokában tudsz jelentkezni a képzésre, illetve távoktatásos formájának köszönhetően sokkal könnyebben be fogod tudni illeszteni a napirendedbe. Mivel utaznod sem kell, ezért jóval kevesebb időt fog elvenni tőled a kurzus maga, így több idő jut majd a valós tanulásra és felkészülésre. Minden tananyagot megtalálsz elektronikusan, valamint az órák is az internet segítségével kerülnek lebonyolításra, így egy jó erős számítógépre és stabil internetkapcsolatra mindenképpen szükséged lesz!

Ha csak halvány sejtéseid vannak, hogy mi várhat rád, akkor olvass tovább!

Mit csinál egy pedagógiai asszisztens?

Bár az asszisztens szó talán nem a legjobb kifejezés, hiszen komoly és önálló munkát végeznek, méghozzá a legtöbb esetben nehezített terepen. Ugyanis minden konfliktusos, szociális nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű, különleges bánásmódot igénylő gyermek nála/náluk köt ki.

Így aztán meglehetősen alapos tudással kell rendelkezni, hogy felismerd az aktuális gyermek problémáját, illetve hogy képes légy arra, hogy differenciált bánásmódban részesítsd. Ráadásul éppen olyanban, amit az ő állapota indokolttá tesz.

Akár óvodában, akár iskolában, akár gyermekotthonban vagy lakásotthonban dolgozhat a pedagógiai asszisztens, ám fontos tudni, hogy munkáját mindig egy felsőfokú végzettséggel rendelkező ember felügyeli.

Amint láthatod, szép és nemes feladatot vállal magára az, aki az oktatási rendszer peremére sodródott gyermekek előrehaladását szeretné segíteni. Ugyanakkor nagyon nagy fába vágja a fejszéjét az, aki erre adja a fejét, hiszen valamilyen szinten meg kell keményíteni a szívet, hogy egy-egy gyermek sorsa ne nyomja rá a bélyegét az egész munkásságodra, sőt, akár az életedre is.

Szerezz rutint!

Ha megszerzed a kellő rutint, akkor látni fogod, hogy melyik terület áll hozzád közelebb: pedagógiai vagy pszichológiai vonalon indulnál el inkább? Bár a kettő szorosan összefügg, mégis külön szakterület is egyben. Így ha valamelyik különösen közel áll a szívedhez, akkor mindenképp érdemes megfontolni a felsőfokú tanulmányokat is, természetesen csak a Tanfolyam.hu pedagógiai asszisztens képzésének elvégzése után!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek