Starity

G.R.R. Martin elárult néhány dolgot a Sárkányok háza második évadával kapcsolatban

2023. július 23. 22:10   |   Szerző: SzilviD

G.R.R. Martin szerint a Sárkányok háza sorozat második évada félig van kész, még folynak a munkálatok.

hirdetés
G.R.R. Martin elárult néhány dolgot a Sárkányok háza második évadával kapcsolatban
Fotó: HBO / Sárkányok háza

A Sárkányok háza forgatása még mindig zajlik, a Trónok harca alkotója a blogján írt a sorozat jelenlegi állásáról, megmagyarázta olvasóinak, hogy a sztrájkok ellenére miért folytatódik a forgatás:

Úgy tudom, hogy a második évad már félig kész van. Az összes forgatókönyv már hónapokkal a sztrájk kezdete előtt készen volt. Legjobb tudomásom szerint azóta nem írtak semmit. A sorozatot nagyrészt Londonban (és egy kicsit Walesben, Spanyolországban és különböző más helyszíneken) forgatják, ezért folytatódott a munka. A színészek nem a SAG-AFTRA, hanem a brit Equity szakszervezet tagjai, és bár az Equity határozottan támogatja amerikai testvéreit (nagy tüntetést terveznek, hogy ezt a támogatásukat kifejezzék), a brit törvények tiltják, hogy szimpátiasztrájkot tartsanak. Ha mégis sztrájkolnának, akkor nincs védelmük az ellen, hogy szerződésszegés miatt kirúgják őket, vagy akár bepereljék őket

- írta G.R.R. Martin.

Ami engem személy szerint illet, az HBO-val kötött szerződésemet június 1-jén felfüggesztették. Természetesen még mindig rengeteg dolgom van. Ebben a tekintetben a szerencsések közé tartozom. (Ezek a sztrájkok valójában nem a neves írókról, producerekről vagy showrunnerekről szólnak, akiknek többsége jól fizetett, hanem a kezdő írókról, szerkesztőkről, a karrierüket kezdő színészekről, akiknek négy soruk van, az első stábmunkáját végző srácról, aki arról álmodik, hogy egyszer majd saját sorozatot készít, ahogy én is tettem a 80-as években).

via Movieweb

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek