Starity

"Azt hittem, meghalok" - kígyó és sólyom támadt rá egyszerre egy texasi asszonyra fűnyírás közben

2023. augusztus 09. 18:06   |   Szerző: Four

Az asszonyt egyszerre támadta meg egy sólyom és egy kígyó - brutális sebei lettek.

hirdetés

Peggy Jones egy július végi napon úgy gondolta, jót fog tenni a texasi Silsbee-beli háza előtti gyepnek, ha lenyírja - ám alig kezdett hozzá a munkához, rögtön két veszélyes állat támadt rá.

Egy felette elrepülő sólyom rádobott egy kígyót: a hüllő rátekeredett a karjára és az arcára támadt, mindeközben a sólyom rászállt és próbálta visszaszerezni zsákmányát.

A ragadozó madár belemélyesztette a karmait Peggy karjába, a kígyó eközben az arcát célozta meg: mindkét területen súlyos sebeket szerzett.

Ahogy megráztam a karom és próbáltam leszedni a kígyót, az rátekeredett, és az arcomra támadt, elérte a szemüvegemet is párszor... Csak ráztam és ráztam, ő meg csak támadt és szorított.

- mesélte a BBC-nek.

Mivel nyílt területen történt az eset, messze a fáktól, Peggy úgy gondolta, egy fölötte elrepülő madár dobhatta rá a kígyót - és rövidesen igaza lette, mert a kígyó után a sólyom is teljes gőzzel nekirontott, próbálván visszaszerezni a hüllőt.

Fotó: CBS/Peggy Jones

Aztán megjelent a sólyom, szinte ugyanolyan hirtelen, mint a kígyó. A madár megragadta a kígyót, ami továbbra is a karomra tekeredett, és megpróbálta lerángatni, hogy elvigye. Amikor sikerült, belemélyedtek a karmai a kezembe, és azzal együtt próbálta elvinni a zsákmányát.

- mondta.

A sólyom hosszas küzdelem után lerángatta Peggyről az állatot, az asszonyt pedig azonnal kórházba vitte a férje.Szúrt sebek, vágások, karmolások, horzsolások és zúzódások borították a karját (ide kattintva látható fotó a brutális sebesülésről), a kígyó pedig tönkretette a szemüvegét.

Peggy bár látott már olyat, hogy sólyom kígyóra vadászott a környéken - ezt az esetet érthetően traumatikusnak érezte. Sőt, saját bevallása szerint még aludni sem tud rendesen a támadás óta.

via Daily Star

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek