Starity

Száraz, fénytelen, fakó haj? Mutatjuk a legjobb nyári hajápolási tippeket!

2023. augusztus 13. 01:01   |   

Elsőre talán hihetetlennek hangzik, de igaz, hogy azok a nyári tevékenységek, amik téged maximálisan kikapcsolnak, a hajad számára komolyabb megpróbáltatást jelenthetnek. Az erős napfény és UV-sugárzás, ami a városnézés vagy vízparti sütkérezés közben ér, a hétköznapokon sem kíméli a hajat, ezért a nyári hónapok után mindenképpen kijár neki egy kis extra gondoskodás!

hirdetés
Száraz, fénytelen, fakó haj? Mutatjuk a legjobb nyári hajápolási tippeket!

A nyári időszakban mindenki kevesebb stresszre és csupa nagybetűs feltöltődésre vágyik, még a hajad is! A Dr. Organic natúr hajápolóinak köszönhetően ez a kívánság is valóra válhat, anélkül, hogy szintetikus anyagokkal terhelnéd a fejbőrödet és a hajszálaidat.

Nyári hajkárosítók

Amíg te a nyaralás alatt próbálod a hátad mögött hagyni a mindennapos pörgést, fejbőrödet és a hajszálakat meggyötörheti a sós tengervíz vagy a medencékben lévő víz magas klórtartalma. A Dr. Organic olyan természetesen tápláló összetevőkkel gondoskodik arról, hogy ellensúlyozza ezeket a hajad szépségét és épségét veszélyeztető külső hatásokat, mint a marokkói argánolaj, a kókuszolaj vagy a guava.

Azok a Dr. Organic natúrkozmetikumok, amelyek ezeket az értékes összetevőket tartalmazzák, egyrészt segítenek, hogy megóvd a hajad a nyári megpróbáltatásoktól, másrészt hozzájárulnak ahhoz, hogy regeneráld és egészségtől ragyogóvá tedd a hajkoronádat, ha netán elmulasztottad a körültekintőbb ápolást. 

Legyen természetes a natúr hajápolás!

Azzal, hogy a festett haj különleges bánásmódot igényel a nyári hónapokban, talán senkinek sem mondunk újat, arról azonban kevesebben tudnak, hogy a természetes színében pompázó hajszálaknak is kijár a kényeztetés, főleg nyáron és a napsütéses szezon után. 

Már olyan egyszerű lépésekkel is sokat tehetsz a hajad szépségéért nyáron, hogy a megszokottnál ritkábban fested vagy áttérsz a natúr hajfestékekre, hogy erős napfény esetén egy csinos kalappal vagy kendővel óvod a hajad, de sokat nyom a latban az is, ha strandolás előtt bevizezed. 

Amikor pedig végeztél a fürdőzéssel, a lehető leghamarabb öblítsd le a hajad, legalább tiszta vízzel (vagyis nem a medencében vagy a tengerben kell újra csobbannod, hanem a parton vagy az öltözőben lévő zuhany alatt érdemes pár percet eltöltened.)

Ezzel egyébként a bőröddel is jót teszel, mert a langyos zuhany mindenhonnan eltávolítja a sót vagy a klórt, ami nincs túl jó barátságban a hajjal és a fejbőrrel, ugyanis könnyen felboríthatja az egészséges pH-egyensúlyt és a faggyúmirigyek működését is kedvezőtlenül befolyásolhatja. 

Hozd ki a maximumot a samponodból!

Az expressz hajöblítés után jöhet az „igazi hajmosás”, ami a jól megválasztott bio termékekkel felér egy wellness-élménnyel, igen látványos hatással. Ahhoz, hogy a tápláló összetevők minél mélyebben bejussanak a hajhagymákba és a hajszálakba, szánj időt a fejbőr masszírozására: ez amellett, hogy jól fog esni, a vérkeringést is fokozza, ami hozzájárul a salakanyagok elszállításához és a sejteket több tápanyaghoz juttatja.

A masszírozás másik nagy előnye, hogy hozzájárul ahhoz, hogy a szennyeződések a fejbőr pórusaiból is távozzanak, amire egy összecsapott hajmosás esetén igen kicsi az esély. Fontos az is, hogy ne állj meg egy hajmosásnál: ha azt szeretnéd, hogy az igazi szupererővel felvértezett natúr hajszépítők kifejthessék a hatásukat, minden hajmosásnál kétszer samponozd be a hajad!

  • Az argánolaj messzeföldön híres regeneráló és hidratáló hatásáról, a Dr. Organic bio marokkói argánolajjal készült gazdag samponja pedig még ezt is tudja fokozni: ezt az értékes összetevőt többféle bio illóolajjal és gyümölcskivonattal kombinálták, így amellett, hogy hatékonyan tisztít és élettel telivé teszi a hajat, még csodás illattal is megajándékoz. Sok más mellett az is nagyszerű benne, hogy vegánok is használhatják!

  • Az alapos tisztításhoz szuper választás a Mélytisztító sampon bio teafa olajjal, ami a hajaddal gyengéd, a szennyeződéseket viszont nem kíméli: erőteljes tisztító és regeneráló hatású, a benne lévő bio teafaolajnak és az aloe verának hála. Ragyogóvá teszi a hajszálakat, felpezsdíti a fejbőr vérkeringését, miközben revitalizál, frissít, hidratál és nem mellesleg nyugtatóan hat a fejbőrre. Ideális normál és zsíros hajra, vegánok is használhatják.

  • A festett haj szuper szövetségese lehet a mesés trópusi illatú Dr. Organic bio guavával készült samponja, amely segít a hajszíned megőrzésében. Hatékonyan tisztítja a hajat és a fejbőrt, miközben megtartja vagy szükség esetén visszaállítja a haj nedvességtartalmát. A natúr hajápolóban lévő antioxidáns hatású, természetes C-vitaminban gazdag bio guava kivonata ragyogóvá és fényessé varázsolja a hajadat.

Hajkondicionálók, amik boldoggá teszik a hajadat

Ahogy a második samponozás, úgy a bio hajkondicionálók használata sem időpazarlás! Az olyan értékes összetevők, mint a kókuszolaj vagy az egzotikus guava tényleg megkoronázzák a hajápolást. 

  • A bio extraszűz kókuszolajjal készült kondicionáló volumennövelő hatású és védelmet nyújt a hajszálaknak. A bőrtápláló és mélyen hidratáló hatásáról ismert bio szűz kókuszolaj triglicerid zsírsavakat tartalmaz, melyek puhítják a hajszálakat és ápolják a fejbőrt. Vegánok is használhatják.

  • A nyári megpróbáltatások és a gyakori hajfestés miatt fénytelenné, töredezetté vált hajat intenzíven hidratálja az organikus guavával készült bio hajkondicionáló, ami a festett haj színét is élénkíti. A könnyed textúrájú és könnyen kiöblíthető, kimondottan a festett haj áplására kifejlesztett balzsam nem elnehezíti a hajat, hanem puhává, könnyen kezelhetővé és illatossá teszi.

Extra gondoskodás minden egyes hajszáladnak

Ugye, milyen klassz érzés, amikor a nyaralásból visszatérve szóvá teszik, mennyire kisimult vagy? Nos, a hajaddal is besöpörhetsz pár bókot, ha tudod, hogy milyen hatóanyagokkal tehetsz a fejbőröd és a hajszálaid kedvére.

  • Nemcsak a festett, hanem a száraz vagy fénytelen haj is vágyik egy olyan tápláló hajmaszkra, mint amilyen a C-vitaminban gazdag, bio guavával készült Dr. Organic színvédő hajmaszk. Mélyen behatol a hajszálakba, hogy ragyogóbbá tegye és meghosszabbítsa a festett haj élénk színét. Intenzív nedvességzáró formulájának köszönhetően fényessé, puhává és könnyen kezelhetővé varázsolja a hajat.

  • A Dr. Organic 100% bio marokkói argánolajat hidegen sajtolással állítják elő a magokból. A bio minősítésű olaj könnyen beszívódik és nem hagy maga után zsíros érzetet, viszont hidratálttá és ragyogóvá teszi a hajat. Extra tápláló és puhító hatása miatt nemcsak az igénybe vett haj örül neki különösen, hanem a száraz bőr is, különösen zuhanyozás vagy fürdés után.

Felesleges forróság

A hajaddal és a fejbőröddel is rosszat teszel, ha forró vízzel mosol hajat, az ugyanis kibillenti az érintett terület sav-bázis egyensúlyát. Nekünk elhiheted, hogy nem attól lesz a hajad tökéletesen tiszta, hogy szinte égetően forró vízzel mosod meg! Ugyanebből az okból kifolyólag a hajszárítót sem tanácsos a legnagyobb hőfokra állítani, és a hajvasalót is jobb mértéktartóan használni.

Hiába érzed pillanatnyilag frissítőnek, a jéghideg víz használata sem ajánlott: azért jobb a langyos víz használata, mert a túl hideg hatására fokozottabb munkába kezdhetnek a faggyúmirigyek, emiatt pedig gyorsabban zsírosodhat a hajad.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek