Starity

Meglepő, milyen állatot neveztek el Harrison Fordról

2023. augusztus 17. 20:08   |   Szerző: Four

A színészről neveztek el egy nemrég felfedezett fajt - ő inspirálta a kutatókat.

hirdetés

Szupercukin reagált Harrison Ford a hírre, mely szerint elneveztek róla egy új kígyófajt. A perui és észak-amerikai kutatók az Andokban bukkantak rá a kb. 40 cm hosszú, sárgásbarna, fekete foltos kígyóra, az Otishi Nemzeti Parkban. 

A kutatók Tachymenoides harrisonfordinak keresztelték el az állatot a Conservation International szerint, amelynek alelnöke történetesen épp Ford. 

A kutatócsoport a People magazin szerint Ford elkötelezett környezetvédelmi munkája miatt, a színész iránti tiszteletből nevezték el így a hüllőt, a hírre pedig maga Ford igen viccesen reagált:

Ezek a kutatók folyton olyan lényeket neveznek el rólam, amelyek halálra rémítik a gyerekeket. Nem értem. Szabadidőmben hímezni szoktam.  Altatódalt énekelek a bazsalikomjaimnak, hogy esténként ne féljenek. 

- viccelődött a híresség, akiről már egy hangyafajt (Pheidole harrisonfordi) és egy pókfajt is elneveztek (Calponia harrisonfordi). 

Komolyra fordítva a szót, ez a felfedezés csodálatos. Arra emlékeztet, hogy még annyi mindent lehet tanulni a vadvilágról, és hogy az emberek aprócska részei egy lehetetlenül hatalmas bioszférának. Ezen a bolygón minden sors egymásba fonódik, és jelenleg egymillió faj billeg a kihalás szélén. A kötelességünk, hogy helyreállítsuk a kapcsolatunkat a természettel és védelmezzünk minden életteret. 

- tette hozzá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek