Starity

A Jóbarátok egykori írója lerántotta a leplet, milyen volt a sorozaton dolgozni

2023. augusztus 24. 15:03   |   Szerző: SzilviD

Joggal mondhatjuk, hogy a Jóbarátok minden idők egyik legsikeresebb sitcomja, 10 évadon keresztül sugározták 1994 és 2004 között. A háttérben azonban nem volt minden ilyen pozitív.

hirdetés

A műsor egyik írója most lerántotta a leplet arról, milyen is volt valójában a Jóbarátokon dolgozni, és ellentétben azzal, amit gondolnánk, ez messze nem volt álommunka. A Time közzétett egy részletet Patty Lin hamarosan megjelenő memoárjából, az End Credits: How I Broke Up With Hollywoodból, amelyben részletezi az egykori tévés tapasztalatait.

A Jóbarátok készítői találkozni akartak vele, pedig sosem tartotta magát vígjátékírónak. Elmonták neki, hogy a csapat olyan valakit keres, aki "jó a történettel és a karakterekkel" a sorozat hetedik évadához, de annak is tudatában volt, hogy az NBC-nek "csak most indult a sokszínűségi programja", amelynek célja "több színes író" felvétele.

Nem tudod, hogy a tehetséged vagy a fajod miatt kapod-e meg az állást. Természetesen azon töprengtem, hogy a Jóbarátokhoz a sokszínűségi program miatt vettek-e fel, vagy azért, mert én voltam a megfelelő személy a munkára. De ha ezen a kérdésen töprengek, az nem fog segíteni a karrieremen

- írja a könyvben.

Végül bekerült a sorozat 14 írója közé, amiből öt volt nő és ő volt az egyetlen kisebbségi. 12 órás munkanapok vártak rá, és két hét fős csoportra osztották őket, az egyik az aktuális epizódon, a másik pedig a következőn dolgozott. A forgatókönyv megírása után a szereplők csatlakoztak az írókhoz egy olvasópróbára. 

A színészek boldogtalannak tűntek, amiért egy fáradt, régi műsorhoz láncolták őket, amikor kibontakozhatnának. Úgy éreztem, állandóan azon töprengenek, hogy egy adott forgatókönyv konkrétan hogyan fogja szolgálni őket

- emlékezik vissza az írónő.

Hozzáteszi, hogy ha a sztárok nem szerettek egy viccet a felolvasása közben, akkor úgy tűnt, hogy "szándékosan elpusztítják", mert tudták, hogy át fogják íratni. Mivel a felolvasás a reggeli idején zajlott, Lin azt mondja:

Több tucat jó viccet dobtak volna ki csak azért, mert az egyikük egy falat szalonnán keresztül motyogta a sort.

Majd kitér arra, hogy a színészek nagyon agresszívan közölték velük a véleményüket: 

Ritkán volt pozitív mondanivalójuk, és amikor felhozták a problémákat, nem javasoltak megvalósítható megoldásokat.

És így folytatja: 

A karaktereik őrzőjének tekintették magukat, és gyakran azzal érveltek, hogy soha nem tennének vagy mondanának ilyet vagy olyat. Ez néha hasznos volt, de összességében ezek a foglalkozások borzasztóak, agresszívek voltak, amelyekből hiányzott az elvárt könnyedség egy sitcom készítésénél.

via Buzz Feed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek