Starity

Arnold Schwarzenegger komoly szívműtéten esett át

2023. szeptember 06. 13:01   |   Szerző: SzilviD

Arnold Schwarzenegger harmadik nyitott szívműtétje teljes katasztrófa volt, mivel az orvosok hibáztak, ami majdnem az életébe került.

hirdetés

Arnold Schwarzenegger elárulta, hogy négy évvel ezelőtt nyílt szívműtéten esett át, ami majdnem tragédiával végződött. 

A 76 éves testépítőből lett színésznek az évek során rengeteg egészségügyi problémával meg kellett küzdenie, köztük egy elrontott 2019-es beavatkozással és a felgyógyulással. 

Az eseményekre egy YouTube-videóban emlékszik vissza, melynek a címe Kezdjük a semmiből: Visszatérés egy szívműtétből. Kalifornia volt kormányzója felidézte, hogyan ébredt fel "kiborulva", miután valami rosszul sült el az aortabillentyű-csere során - ami a harmadik nyílt szívműtétje volt.

Felébredtem, és hirtelen ott álltak előttem az orvosok, és azt mondták: »Nagyon sajnáljuk, de nem úgy történt, ahogy terveztük«

- mesélte Schwarzenegger.

»[Azt mondták], hogy hibát követtünk el, és átszúrtuk a szívfalat, és nagyon gyorsan fel kellett nyitnunk, hogy megmentsük az életedet.« Nagyon ki voltam borulva.

A hibás műtét komoly gondot okozott az akciósztár számára, következő filmjére kellett volna edzenie, de így a felépülésre koncentrált. Schwarzenegger megosztott felvételeket a gyógyulása idejéből, köztük egy olyan klipet, amelyen lassan, de biztosan sétál egy kórházi folyosón a barátaival.

Behívtam a haverjaimat, és azt mondtam: »Srácok, fel kell tüzelnetek. Számolnotok kell, hány lépést teszek«. Úgy néztem ki, mint egy idióta, aki a folyosón bolyong, de a lényeg az volt, hogy elindultam, mert az orvosok azt mondták, hogy edzeni kell a tüdőt, mert ha tüdőgyulladást kapsz, és meghalhatsz.

Végül amikor Schwarzenegger elég jól lett, visszatér az edzőterembe és felkészült a Terminátor hatodik részére. 

via Huff Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek