Starity

5 évig egyedül élt egy állatkertben, most végre új otthonra lelt a világ legmagányosabb oroszlánja

2023. szeptember 07. 14:02   |   Szerző: Four

A hímoroszlán sanyarú körülmények között, egyedül élt egy elhagyatott állatkertben.

hirdetés
5 évig egyedül élt egy állatkertben, most végre új otthonra lelt a világ legmagányosabb oroszlánja
Fotó: animal_defenders_international/Instagram

Végre új, szerető otthonra talált Ruben, "a világ legmagányosabb oroszlánja". A 15 éves hímoroszlán öt éven át egyedül élt egy ma már bezárt örmény állatkertben, de szerencséjére az Animal Defendes International (ADI) állatmentő szervezet közbelépett, és ma már Dél-Afrikában, a fajtársai társaságában élhet a nagymacska. 

A szervezet szerint a 15 éves Ruben volt az egyetlen megmaradt állat privát állatkertben, mert az intézmény bezárásakor ugyan a többi jószágnak találtak megfelelő otthont, egyik helyszínen sem volt férőhely az oroszlán számára. 

Ennek következtében Ruben öt évig egy betoncellában tartózkodott, ahol a helyhiány illetve alultápláltság okán a mozgása is károsodott.

Az oroszlánok a legszociálisabbak a nagymacskák közül. Ezért aztán valószínűleg borzasztó volt Rubennek, hogy nem volt semmilyen kapcsolata más fajtársakkal.

- jelentette ki a People szerint Jan Creamer, az ADI elnöke.

Szerencsére az ADI és a Qatar Airways Cargo segítségével Ruben Örményországból Dél-Afrikába, a szervezet egyik vadrezervátumába került. A repülőútra augusztusban került sor, a nagymacska pedig most szokja a rezervátumot, amely 32 mentett oroszlánnak és tigrisnek ad otthont.

 

 

Ruben nagy bajban volt, amíg a Quatar Airways Cargo közbe nem lépett. December óta az ADI gondoskodott Ruben ellátásáról, és amikor nem találtunk repülőt számára, azt gondoltuk, hogy kénytelen Örményországban maradni.

A szervezet szerint az oroszlán már átesett a szükséges vizsgálatokon, és rámpák segítségével próbálják megfelelő mozgásra bírni az állatot.

Már kezdi visszanyerni az üvöltését, egyre hangosabb, ahogy visszatér az önbizalma. Az, hogy láthattuk őt először füvön sétálni, hogy hallhatta a saját fajtársainak a hangát, hogy érezheti az afrikai napsütést a hátán, könnyeket csalt a szemünkbe. 

- mesélte Creamer. 

Nagyon inspiráló, hogy mennyire eltökélten próbálkozik a sétával. Ha botladozik vagy elesik, csak felkel és megy tovább. Hősiesen viselkedik. Hihetetlen, hogy pár nap alatt mennyit változott a mozgása. Tudjuk, hogy hosszú út áll előtte, és hogy folyamatos orvosi ellenőrzésre van szüksége, de az új élete nem is keződhetne ennél jobban.

- tette hozzá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek