Starity

Megbuktak a karácsonyi filmek?

2010. december 13. 21:09   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az utazó, a Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja, és a Harry Potter új része sem hozta meg az átütő sikert.

hirdetés
Megbuktak a karácsonyi filmek?

A karácsonykor bemutatott filmek általában kasszasikerek, de az idei bevétel eléggé gyérre sikeredett.

Bár az észak-amerikai listát a Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja vezeti a maga 24,5 millió dolláros bevételével, még ez is elmarad az előző Caspian hercegtől, ami az első héten ennek a kétszeresét hozta a készítőknek. Habár a Narnia-részek külföldön jobban teljesítenek, mostanra bevétele meghaladta a 100 millió dollárt. Igaz, a fantasy még csak négy napja került a mozikba, így ez a teljesítmény még változhat.

Johnny Depp és Angelina Jolie filmje, Az utazó második helyre szorult 17 millió dolláros bevétellel, ami szintén gyenge teljesítmény, hiszen a filmet 100 millió dollárból forgatták.

Harmadik helyre az Aranyhaj és nagy gubbanc szorult. A rajzfilm erősen kezdett, akárcsak a Harry Potter utolsó része, de az utóbbi időben lankadt az érdeklődés iránta.

A hétvége 94 millió dolláros (20 milliárd forintos) összbevétele az előző év azonos időszakához képest 3 százalékos visszaesést mutatott.

A héten,  még a karácsonyi időszakban a Megaagy, valamint az Üvegtigris 3 debütál a hazai mozikban. Az utóbbitól a készítők nagy sikert remélnek, bár a Zimmer Feri 2. egyértelműen megbukott.

Az alábbiakban a múlt heti magyar filmlista látható.

  1. Aranyhaj és nagy gubanc (33 529 néző – 2. hét)
  2. Harry Potter és a halál ereklyéi – I. rész (32 323 néző – 3. hét)
  3. Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja (23 931 néző – 1. hét)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek