Starity

A nyers virágpor segít az egészség fenntartásában

2023. november 14. 13:01   |   

Nemtől és kortól függetlenül mindannyiunk számára fontos, hogy egészségesek legyünk, ez ugyanis a boldog és kiegyensúlyozott élet alapfeltétele. Éppen ezért fontos, hogy vigyázzunk rá és mindent megtegyünk a megőrzéséért.

hirdetés
A nyers virágpor segít az egészség fenntartásában

Szerencsére sok mindent megtehetünk az egészségünk védelme érdekében. Odafigyelhetünk például arra, hogy tudatosan táplálkozzunk, eleget mozogjunk, sokat legyünk friss levegőn, és mindezek mellett minőségi étrend-kiegészítőket is fogyaszthatunk. 

A Bodó Méhészet virágpor kínálatában például érdemes körülnézni, ott ugyanis megtaláljuk mai cikkünk “főszereplőjét”, a nyers virágport. Mi ez tulajdonképpen, és miért érdemes rendszeresen fogyasztani? Ígérjük, ezekre a kérdésekre is választ adunk!

A méhek szorgos munkájának köszönhetjük

A szorgos méhek folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a virágokról polleneket gyűjtsenek. Ezt a tevékenységet több okból kifolyólag is gyakorolják.

A pollenek tele vannak értékes fehérjével és más tápanyaggal, melyek elengedhetetlenek a méhek életben maradásához. A virágokról gyűjtött pollenek egy részét arra használják, hogy egy rendkívül tápláló anyagot hozzanak létre, ami nem más, mint a méz.

A virágpor másik részét nem dolgozzák fel, hanem a kaptárban hagyják és ott tárolják - ez a nyers virágpor. A virágpor összetétele nagyon változó lehet, de minden esetben gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezenkívül értékes enzimeket, antioxidánsokat és aminosavakat is tartalmaz.

A nyers virágpor egészségügyi előnyei

A magas tápanyag-, vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően a nyers virágpor képes hatékonyan támogatni az egészségünket. Ugyanakkor nem ez az egyetlen ok, ami miatt érdemes a rendszeres fogyasztása mellett dönteni. 

Ironikus módon a virágporszemek közé az allergiát okozó pollenek is belekerülnek, ennek ellenére mégis képes csökkenteni a kellemetlen allergiás tüneteket. Azáltal, hogy többször is fogyasztjuk ezt az értékes méhészeti terméket, a szervezetünk hozzászokik a pollenek jelenlétéhez, és egy idő után már nem fog érzékenyen reagálni rájuk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mielőtt a nyers virágpor fogyasztása mellett döntünk, mindenképp konzultáljunk a háziorvosunkkal. Különösen akkor tegyünk így, ha komolyabb allergiás panaszaink is szoktak lenni. 

A nyers virágpor jótékonyan hat a hormonális rendszerre, segít visszaállítani és fenntartani annak egyensúlyát. A premenstruációs időszakban például enyhítheti a kellemetlen “női” panaszokat.

Hogyan fogyasszuk?

A nyers virágpor fogyasztását illetően szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Beletehetjük például a smoothie-nkba, hozzákeverhetjük a joghurtunkhoz, a müzlinkhez, de akár a salátánkra is tehetünk belőle.

A lényeg, hogy bátran fogyasszuk, és ne csak egyszer-kétszer, hanem rendszeresen. Ha így teszünk, akkor mi is kiélvezhetjük az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek