Starity

Gyakran nem jut eszedbe a mai névnap? Itt a segítség!

2023. november 21. 16:04   |   

Magyarország azon országok közé tartozik, ahol mai napig nagy hagyománya van annak, hogy családilag, ismerősi körben, munkahelyen kollégáink között, legalább egyszer egy évben felköszöntjük egymást névnap alkalmából. Habár a fiatal generáció ritkábban köszönti fel társait, a keresztény gyökerekre visszavezethető szokás még biztosan sokáig velünk marad. De vajon tudjuk mikor lesz ismerőseink névnapja?

hirdetés
Gyakran nem jut eszedbe a mai névnap? Itt a segítség!

Valószínűleg már veled is előfordult, hogy egy ismerősöd névnapja a fejedben volt heteken keresztül, mégis csak a névnap elmulasztását követő néhány nap múlva tűnt fel, hogy elfelejtetted felköszönteni egy számodra egyébként fontos személyt. Szerdán még tudtad, hogy régi barátod névnapja lesz pénteken. Aztán csak szombaton veszed észre a naptárban, hogy már megint elmulasztottad a felköszöntést. Ennél gyakoribb és még kellemetlenebb szituáció lehet, amikor munkahelyre beérve kollégáid felköszöntenek valakit, te pedig abban a pillanatban jössz rá, hogy egészen pontosan kinek a névnapjáról feledkeztél meg.

Függetlenül attól, hogy mennyire fontos az adott ismerős számunkra, előfordulhat, hogy az illető a korábbi években megszokott gesztusod berögződéseként számít rá, hogy fel fogod köszönteni idén is. Ilyenkor, ha mégis elmarad a névnapozás, könnyen előfordulhat, hogy az illető megsértődik. Esetleg azt gondolják, hogy a felköszöntés elmulasztása szándékos volt, pedig valójában csak nagyon elfoglalt váltál aznap, belemerültél a munkába és a nap végén már olyan fáradt voltál, hogy a mai névnapon való gondolkodás lett volna az utolsó dolog, ami eszedbe jut.

Ennek a kényes szituációnak az elkerülése érdekében jön a legjobban segítségül a nevnap.pro weboldal, amivel mindig időben kideríted, hogy mi a mai névnap. Bárhol, bármikor elérheted a weboldalt egy böngészőt futtatni képes eszközről. Állítsd be a mobilod böngészőjének kezdőoldalként, ezáltal szó szerint mindig csak egy karnyújtásnyira lesz tőled az aktuális névnap. Ennek az egyszerű weboldalnak a segítségével többé nem kell a fali naptárat bújnod és ismerőseid nevét karikázgatnod.

Az új rutinod egyszerű! Munkába menet többé nem kell azon izgulnod, hogy éppen melyik kollégádnak felejtetted el a névnapját. Ha kételkedsz magadban, csak kapd elő a mobilod és azonnal látni fogod, kik ünneplik a névnapjukat ezen a napon. Ha minden reggel ellenőrzöd az aktuális névnapot, akkor még akár aznap egy kis ajándékot is tudsz majd venni névnapját ünneplő ismerősödnek. Ne becsüld alá a figyelmesség erejét, ezzel az aprósággal nem csak boldoggá teheted ismerőseid napját, de elkerülhetsz felesleges konfliktusokat is. Munkahelyen a névnapozás csökkentheti a kollégák közötti feszültséget.

Előfordulhat, hogy ismersz valakit, aki kiváltképpen különleges számodra, de a keresztneve alapján nem ugrik be, hogy mikor lesz a névnapja, pedig nagyon szeretnéd felköszönteni. Ilyenkor jön nagyon jól a oldal kereső funkciója, ami a klasszikus és modern nevek közt is képes keresni. Csak írd be az ismerősöd nevét és a kereső a másodperc töredéke alatt megtalálja a lehetséges névnapokat az adatbázisból!

Fontos, hogy ápoljuk kapcsolatainkat szeretteinkkel és közeli ismerőseinkkel. A kapcsolatok ápolásának egyik legkézenfekvőbb módja, ha gyakran gondolunk azokra, akik fontosak számunkra és minden adandó alkalommal megünnepeljük őket. A névnapi felköszöntés nem csak meglévő kapcsolataink ápolásában segíthet, de akár új kapcsolatok kialakításában is, bármilyen társaságban kiváló alkalmat teremt a beszélgetésekhez, ismerkedéshez. Legyen szó munkahelyi vagy családi kapcsolatokról, barátokról, most már valószínűleg te leszel az, aki elsőként fog felköszönteni mindenkit névnapja alkalmából!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek