Starity

Óriási siker: szinte minden kategóriában Golden Globe-ra jelölték a Barbie-t

2023. december 13. 08:08   |   Szerző: Four

Díjeső hullhat Ryan Goslingra és Margot Robbie-ra: rengeteg kategóriában kapott jelölést a Barbie.

hirdetés

Ahogy leigázta a mozikat, úgy aratja egyre a szakmai sikereket a Barbie. A produkcióról ugyanis a napokban kiderült, hogy kilenc Golden Globe-jelölést is kapott, és ebből hármat a Legjobb eredeti filmbetétdal kategóriájában. 

Dua Lipa "Dance the Night", Billie Eilish "What Was I Made For?" illetve Mark Ronson, Andrew Wyatt és Ryan Gosling "I'm Just Ken" című dala is jelölést kapott egy kategórián belül. 

Emellett a szakmai kritika érdemesnek tartotta a díjra a filmet a Legjobb vígjáték, a Legjobb női főszereplő - vígjáték, Legjobb férfi mellékszereplő - vígjáték, Legjobb filmrendező, Legjobb forgatóköny illetve Legjobb filmes és jegyeladási teljesítmény kategóriában is. 

A Barbie már így is történelmet írt ebben az évben: a Warner Bros. történetében a legnagyobb kasszasikernek számító produkció lett, és az első olyan rekordot döntő film, amelyet nő (Greta Gerwig) rendezett: 1,4 milliárd dollárra taksáják a bevételét. 

A Golden Globe-díjátadó január 7-én lesz látható a CBS műsorán - érdekesség, hogy Taylor Swift koncertfilmjét is jelölték a Legjobb filmes és jegyeladási teljesítmény kategóriában, így az énekesnő is versenyezni fog a Barbie-val.

via Deadline

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek