Starity

3 +1 tipp az ünnepek után megmaradt finomságok tárolásához és szállításához

2023. december 13. 20:08   |   

Előfordulhat, hogy a karácsonyi és újévi ünnepek után sok édességünk maradt, amelyeket a család nem fogyasztott el. A különböző kekszeket, süteményeket, bonbonokat és egyéb finomságokat elajándékozhatjuk vagy megehetjük, de addig is el kell helyeznünk valamiben. Cikkünkben bemutatjuk a 3 +1 legpraktikusabb csomagolóanyagot az ünnepek után megmaradt desszertekhez.

hirdetés
3 +1 tipp az ünnepek után megmaradt finomságok tárolásához és szállításához

Elajándékozzuk vagy elfogyasszuk?

Ha az ünnepeket követő időszakban több édesség is összegyűlt, az nem feltétlenül jelent problémát. Ebben az esetben ugyanis meglephetjük az ismerőseinket, barátainkat vagy akár magunk is elfogyaszthatjuk azokat. Akár az első, akár a második lehetőséget választjuk azonban, valahogy meg kell oldani a szállításukat, tárolásukat, amihez többféle opció is a rendelkezésünkre állhat.

Személyre szóló ajándékok

A legpraktikusabb természetesen a papír süteményes doboz. Az újrahasznosítható anyagból készült tárolóeszközben könnyen és egyszerűen szállíthatók az édességek, így tökéletes alternatíva lehet muffinok vagy kekszek ajándékozása esetében. Egyszerűen zárható és nyitható, valamint kisebb felirattal is elláthatjuk, így még személyre szólóbbá tehetjük ismerősünk számára a kedves meglepetést.

Hűtőszekrényben tároláshoz

Ha nem feltétlenül szeretnék elajándékozni a megmaradt édességeket, egy kompakt kiszerelésű doboz vagy leveses tégely is jó megoldás lehet. A kellék segít úgy elhelyezni a hűtőszekrényben a finomságokat, hogy azok a lehető legkisebb helyet foglalják. Egy megfelelő tető pedig hozzájárulhat a desszertek tárolásához szükséges hőmérséklet megtartásához, így azok sokáig frissek és ízletesek maradnak.

Nagyobbak szállítása

A süteményes dobozba tett tortát egy szalagfüles papírtáskába rakva kényelmesen megfoghatunk, de akár össze is fűzhetjük vagy ragaszthatjuk, így még egyszerűbbé válik a finomságok eljuttatása az egyik helyről a másikra. Egy tasak ideális lehet kalácsok és kiflik számára, ezáltal a tasakok ugyancsak meghatározó szerepet játszanak a fenntartható jövő kialakításában, hiszen újrahasznosított alapanyagból készülnek.

+1 Többféle típus egy helyen

A bagasse, préseléses technológiával előállított menüboxok lehetővé teszik, hogy egyszerre többféle típusú desszertet vagy főételt is elhelyezzünk benne. Ahhoz, hogy a menü egyes fogásait elkülönítsük, válasszunk osztott menüboxot, amely alkalmas az eltérő méretű és fajtájú sütemények szállításához. Azonban vannak egyterű menüboxaink is, amiben szintén egymás mellé tehetjük a francia krémest, a brownie-t és a dobostorta szeletet is.

Bármelyik csomagolóanyagot is választjuk, a karácsonyi édességek egy rövid időre még visszahozhatják számunkra az ünnepek hangulatát, ezért érdemes gondoskodnunk a biztonságos tárolásukról, szállításukról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek