Starity

Milyen dekorációt válasszunk az ünnepi időszakban?

2023. december 20. 02:02   |   

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre jobban elkap minket a díszítésre irányuló lendület? Nos, ha így is van, nem kell feltétlenül aggódni miatta.

hirdetés
Milyen dekorációt válasszunk az ünnepi időszakban?

Ez az ünnepkör először is igazán díszes, alighanem nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem igazán sikerülhet túldíszíteni. Ha úgy is érezzük, hogy túlzásokba estünk, alighanem akad a mienknél jóval több dekorációt alkalmazó családi otthon is. Ez kicsit olyan, mint az élet: nagy valószínűséggel mindig akad jobb is, rosszabb is nálunk.

Ha mégis inkább óvatosak lennénk…

A dekoráció egyik lehetséges eleme az, ha fényeket helyezünk el több ponton is. Ezt megtehetjük bent a lakásban, de nyugodtan használhatjuk a kinti tereket is. Az erkélyen, a teraszon vagy a kertben is jól mutat. 

A Metroman.hu karácsonyi világítása széles és minőségi választékot vonultat fel ebben a témakörben. És ami a legjobb, fények tekintetében nem lehet túlzásokba esni, ahogy az sem merülhet fel, hogy esetleg elronthatjuk.

Milyen világításban érdemes gondolkodnunk?

Talán a legismertebb és egyben legelterjedtebb változat a fényfüzér, amelynek egyes modelljeit még a karácsonyfa díszítése során is alkalmazni szoktuk. 

A fényfüzérek azonban nemcsak egyenesek lehetnek, hanem akár függönyként leomló kivitelben is elérhetjük őket. Ezeket előszeretettel használják a függönyök vagy akár az ablakok elé, de ebben az esetben is nagyon széles a kínálat.

Sokan kedvelik a formákat is. A karácsonyi ünnepkörhöz remekül passzolnak a csillagok, hópelyhek, jégcsapok vagy akár a mesebeli kis házikók. Döntsünk bátran ezek közül amellett, amelyik a leginkább felvidít bennünket, hiszen ez nem más, mint hangulatteremtés, mégpedig a saját otthonunk esetében olyan, amit - többek között - a magunk kedvére alakíthatunk. Persze azért gondoljunk közben szeretett családtagjainkra is.

A karácsonyi fények akár ajándékként a fa alá is kerülhetnek!

A különféle projektorok, amelyek kivetítenek képeket, köztük karácsonyi témájúakat, illetve akár a mennyezetre vetítik a csillagos eget is, igazán varázslatos hangulatot teremtenek. Kicsiket is, nagyokat is elkápráztatnak szépségükkel.

Éppen emiatt ötletes ajándéknak is bizonyulhatnak, amivel biztosan nagy örömet szerezhetünk.

Hogyan válasszunk?

Gondosan figyeljünk oda a méretekre, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy bármekkora változat meg fog felelni. Alighanem a túl kicsi és a túl nagy sem hozza meg a várt eredményeket. 

Fontos az is, hogy milyen áramforrással üzemel a kiszemelt modell. Ha hálózatról kell működtetni, akkor valamennyire kötve leszünk a konnektorhoz, azaz nem tudunk egykönnyen nagyobb távolságokat áthidalni. A mindenfelé szétszórt hosszabbítók viszont nem igazán passzolnak az ünnepi hangulathoz, ezek helyett adott esetben jobb, ha más megoldás után nézünk inkább.

Végül feltétlenül meg kell említeni a kültér vagy beltér kérdését is, s érdemes betartani e tekintetben a gyártó, illetve forgalmazó javaslatait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek