Starity

5 sztár, akinek nem az autóvezetés az erőssége

2024. január 07. 14:02   |   

Sokan járnak az utakon, akiknek nem erősségük a vezetés – de szerencsére nem mindannyiukkal lesznek tele a bulvárlapok, ha valami nagyon balul sül el. A sztárokról viszont ez nem mondható el, éppen ezért jól tudjuk, kik azok közülük, akik csapnivaló sofőrök.

hirdetés
5 sztár, akinek nem az autóvezetés az erőssége

Tekintsünk bele azon hírességek autós sztorijaiba, akik nem a vezetési készségeik révén értek el világraszóló sikereket!

Öt híresség, aki híresen rosszul vezet

Ha valaha, valamilyen csoda folytán mögéjük ülnénk be egy autóba, inkább szálljunk ki, mindegy, mekkora rajongók vagyunk! 

Justin Bieber

A kanadai popikon nem csupán a fülbemászó zenéjével hívja fel magára a figyelmet, hanem autós kalandjaival is. Bieber számos alkalommal került már a hatóságok látóterébe ittas vezetés miatt és rendszeresen találkozhatunk a nevével olyan hírekben, ahol a közlekedési szabályok megszegésével vádolják. Az egyik legismertebb eset 2014-ben történt Miamiban, amikor részegen vezetett és egy másik autóval ütközött. Reméljük, volt kötelező biztosítása – bár neki persze az sem jelenthet gondot, ha zsebből kell fedeznie a károkat.

Paris Hilton

A reality show-k királynője számára a közlekedési szabálysértések olyanok, mint a divatbemutatók: szinte már hétköznapi elfoglaltságok, melyek révén újra meg újra a figyelem középpontjába kerülhet. Gyakran látni őt gyorsuló autóval a városban, nem törődve a sebességhatárokkal, a rendszeres közlekedési bírságok azonban nem rettentik el. Úgy tűnik, számára fontosabb, hogy mielőbb odaérjen a luxusmárkákat árusító üzletekbe és beszerezze a legújabb kollekciók darabjait.

Cristiano Ronaldo 

Bár a futballsztár pályafutása kiemelkedő és labdarúgóként számtalan sikerrel büszkélkedhet, a vezetés terén kevesebb dicséretet érdemel. A pályán mutatott szédítő gyorsasága lenyűgöző, de amikor luxusautói valamelyikével lépi túl a sebességhatárokat, akkor meggyűlik a baja a hatóságokkal.  

Britney Spears

A popikon gyakran kerül be a hírekbe közlekedési botrányaival – a vezetési készségei ugyanis nem éppen példamutatóak. Ittas vezetés és egyéb közlekedési kihágások miatt is többször felelnie kellett már a hatóságok előtt. Ezek a botrányok egyébként az utóbbi időszakban megritkultak, inkább a „vadabb” időszakára voltak jellemzőek.

Lindsay Lohan

A tehetséges színésznő életét is beárnyékolják a közlekedési szabálysértések. Lohan többször állt már bíróság előtt autóvezetői mulasztásai miatt, mint például ittas vezetés, koccanás és gyorshajtás. Britney Spears-hez hasonlóan azonban úgy tűnik, hogy Lohan is megszelídült mostanra, hiszen már alig láthatjuk hasonló hírekben a magazinok hasábjain. 

A leggyakoribb szabálysértéseik

Ezek a sztárok híresen rosszul vezetnek és közlekedési szabályszegéseik számos formában nyilvánulnak meg, de leggyakrabban az alábbi típusokkal rukkolnak elő.

Ahogy említettük is, az alkohol vagy kábítószer hatása alatt történő autóvezetés gyakran előfordul a hírességek körében, akik egyébként gyakran szenvednek függőségekben is ezektől az anyagoktól. Az ilyesmi súlyos balesetekhez, sérülésekhez és akár halálesetekhez is vezethet. Minden ilyen elrettentő sztárhír nekünk, átlagembereknek is intő példa, ami ráirányítja a figyelmünket arra, hogy az autóvezetésnek és a józanságnak együtt kell járnia.

Gyakori közlekedési szabálysértés a gyorshajtás, ami a hírességek esetében kifejezetten sokszor fordul elő, ami nem csoda: ki ne szeretné kipróbálni, milyen sebesen gyorsul az új Lamborghinije? Ezzel szinte együtt jár az illegális versenyzés is, amiben összemérhetik az autóik tudását, ám ezek közel sem veszélytelen „szórakozások”.

Mindezek mellett általános a körükben a közlekedési fegyelem hiánya, ami nemcsak zavaró, de veszélyes is. Sajnos azonban sok híresség kevésbé van tekintettel a többi autósra, felhatalmazva érzik magukat arra, hogy kényük-kedvük szerint közlekedjenek. (Persze ez nem mindenkire igaz!)

Ne kövessük a példájukat!

A meggondolatlan hírességek vezetési szokásait ne nyugtázzuk elnéző mosollyal. Sok mindenben felnézhetünk rájuk, de hajmeresztő vezetési szokásaikat inkább ne lessük el! Ha nekik nem is sikerül mindig, mi legyünk megfontoltak, felelősségteljesek és tartsuk be a közlekedési szabályokat! Vigyázzunk nemcsak a saját életünkre és javainkra, de másokéra is. Az ittas vezetés, a gyorshajtás és más kihágások mind-mind növelik a balesetek kockázatát, és komoly egészségügyi és anyagi következményekkel járhatnak. A pénzügyi kockázatokat csökkenti, ha van kötelező biztosításunk, de az egészségünket és az életünket nem adhatja vissza a biztosító.

Ők híresek és gazdagok, mi pedig legyünk körültekintők!

A sztárok karizmatikusak és többnyire tehetségesek is a filmvásznon vagy a színpadon, de az autóvezetés más kvalitásokat kíván. Közlekedési szabálysértéseik és veszélyes manővereik a legkevésbé sem szórakoztatóak, rossz példájuk hátrányosan befolyásolja az általános vezetési morált. Ne higgyük, hogy ha ők megtehetik, akkor mi is – hiszen ők sem tehetnék meg.  Legyünk felelősségteljesek és járuljunk hozzá az utak biztonságához!

Ez a cikk egy fizetett promóció, támogatott tartalom, megrendelője a K&H Bank Zrt. A cikkben hivatkozott termék vagy termékek részletei és feltételei a K&H Bank személyes ügyfélpontjain és honlapján (www.kh.hu) érhetőek el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek