Starity

Mire jó az akkus fúrócsavarozó?

2024. január 24. 14:02   |   

Ha szerelés, akkor akkus fúrócsavarozó! Még ha nem is teljesen igaz ez a szlogen, de igazából nehezen képzelhető el olyan szerelési feladat, amiben ne növelné a hatékonyságot egy ilyen praktikus gép.

hirdetés
Mire jó az akkus fúrócsavarozó?

Bár nem állnak rendelkezésemre konkrét statisztikák, de merem állítani, hogy az egyik legtöbbet használt szerszámgépről beszélünk, így talán lehetetlen vállalkozás is lesz összegyűjteni a felhasználási területeit.

Tágabban azzal is foglalkozunk majd egy keveset, hogy általánosságban miért érdemes akkumulátoros kézi szerszámokat használni.

Alapvető felhasználás

Haladjunk az elnevezésben szereplő sorrendben: a Vilszershop szerszámgépeinek kínálatában kapható akkus fúrócsavarozókkal készíthetünk furatokat egészen sokféle anyagba: fába, fémbe, téglába, betonba vagy éppen műanyagba. Nem kell mást tenni ehhez, mint a megfelelő fúrószálat igénybe venni.

A másik fő feladatkör a csavarok ki- és behajtása, legyen szó lapraszerelt bútorok összeállításáról, vagy bármilyen szerelési feladatról.

Miként használjuk a villanyszerelésben?

A villanyszerelésben is rendkívül hasznosak a vezeték nélküli fúrócsavarozók, hiszen könnyűek, bármilyen terepen alkalmazhatóak, sokoldalúak, sokféleképpen lehet őket használni.

Legyen a feladat aljzatok, kapcsolók, kábeltartók, konzolok, vezetékcsatornák rögzítése bármilyen felületen, elektromos dobozok, kiselosztók, fogyasztásmérő szekrények telepítése, a feladat sokkal egyszerűbbé válik a megfelelő szerszámmal.

Miért praktikusak az akkus szerszámok?

A technológia fejlődésével egyre inkább elérhetővé válnak a vezeték nélküli szerszámok, és egyre többen is választják az akkus modelleket akár otthoni, akár profi használatra.

Nem ok nélkül, hiszen rendkívül mobilisak, könnyű őket szállítani, és még csak elektromos hálózatra sincs szükség, így kültéren vagy friss beruházásoknál is alkalmazhatjuk őket nehézség nélkül.

Nem kell kábelkötegekben fulladozni, hosszabbító hegyeket cipelni, és a balesetek kockázata is jelentősen csökken.

A zajszint is jellemzően alacsonyabbá válik, így otthon különösen hasznos lehet, ha valamilyen munkát el kell végezni, de a szomszédokat sem szeretnénk zavarni a pihenésben, kockáztatva ezzel a jó viszonyt.

Az akkumulátornak köszönhetően az áramszünet sem jelenthet akadályt a munkában, főleg ha éppen az elektromosság szünetelését kiváltó üzemzavar elhárításán dolgozunk. De minden esetben jól jöhet, ha áramtalanított elekromos hálózaton végzünk szerelési munkát.

Az akkumulátorok ellen szólhatna a megnövekedett környezeti terhelés, de az újrahasznosítási lehetőségek megnyílásával már ez az ellenérv is hatályát veszti.

Könnyen belátható, hogy az akkumulátoros kéziszerszámok, így a vezeték nélküli fúrócsavarozók is, számos előnnyel rendelkeznek, melyeknek köszönhetően a szerelési munkák jelentősen könnyebbé és kényelmesebbé válhatnak alkalmazásukkal, és a technológia fejlődése nem állt meg, tehát bizonyára ezeknek a kéziszerszámoknak a jövője is tartogat még kellemes meglepetéseket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek