Starity

Alacsony teherbírású tetőre könnyű tetőfedő anyag szükséges

2024. február 14. 19:07   |   

A címben említett kritériumnak megfelelő termékeket pedig bőven találhatunk a piacon, mivel számtalan megoldás közül lehet válogatni.

hirdetés
Alacsony teherbírású tetőre könnyű tetőfedő anyag szükséges

A könnyű tetőfedő anyagokat akkor kell választani, ha a tetőszerkezet alacsony teherbírású, de mindenképpen javítani vagy újjáépíteni kell. Vásárlás előtt több szempontot is figyelembe kell venni, hogy garantáltan a legjobb megoldást válasszuk.

Mire kell figyelni a tetőszerkezet kialakítása során?

A Káplár fatelep tetőfedő anyagainak kínálatában megtalálhatjuk azt a terméket, ami a legfontosabb szempontoknak is megfelel: tartós, kiváló minőségű, aminek köszönhetően hosszan tartó és stabil tető lesz a fejünk felett. 

A szerkezet kialakítása, kivitelezése minden esetben bonyolult feladat, amihez alapos tervezésre, magas szintű szakértelemre, mérnöki pontosságra és szabvány szerintett épített szerkezetre van szükség. Se az építés, se a javítás során nem szabad semmit sem a véletlenre bízni.

Igazán nagy felelősség az egész művelet a tervezéstől a kivitelezésig, mivel senki sem szeretné, ha egyszer csak megadná magát a tetőszerkezet és az egyik szobában landolna a tetőfedő anyagok jórésze. Ezért is fontos, hogy figyelembe vegyük a tervezésnél a terhelésre vonatkozó előírásokat. Sokszor nincs konkrét útmutató, hogy könnyű vagy nehéz tetővel van dolgunk, ezért is találkozhatunk többféle lehetőséggel. 

A tetőre többféle terhelés is hat: szél-, hó-, burkolati terhelés (deszkázat vagy lécek és héjazat), magának a tetőszerkezetnek a tömege, valamint a beépítési terhelések. A tető hajlásszöge is befolyásoló tényező, mivel a szélteher a meredek szerkezeteknél számít, a hóteher pedig az alacsonyaknál.

A könnyű tetőfedő anyagok beszerzése egyszerű

Ma már könnyedén találhatunk olyan terméket, mint amilyen a bitumenes zsindely. Előnyei közé tartozik, hogy nagyon rugalmas és hajlítható, így szinte bármilyen felületre egyszerűen és könnyedén fel tudjuk majd ragasztani. Az ehhez szükséges alátétlemez és fogadószerkezet olcsóbbá teszi, aminek köszönhetően költséghatékony megoldásnak számít, mivel gyorsan és kevés anyagvesztéssel építhető be.

Tartós anyag, ami teljesen megakadályozza a nedvesség bejutását, valamint UV-álló képessége is kiemelkedő.

Polikarbonátot is választhatunk

Ez az egyik legerősebb gyártási anyag, mivel 250x erősebb, mint az üveg. Építési projektekhez strapabíró és tartós lehetőséget biztosít. Tetőfedő anyagként is megállja a helyét, sokszor biztonsági burkolatként is használják védőfalak, vandálbiztos ablakok, valamint rendőrségi és katonai páncélozott járművek esetében.

A szabványos üveggel szemben a legjobb alternatívának tartják. Előtetőként is lehet alkalmazni, mivel a bitumenes zsindelyhez hasonlóan UV-álló tulajdonsággal rendelkezik. Az építés során arra kell figyelni, hogy csak az egyik oldala van felruházva ezzel a képességgel, így nem mindegy, hogyan rakjuk fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek