Starity

Melyik zenéről milyen emlékek jutnak eszedbe?

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. október 18. 20:51 #1
Mrs. Frankenstein
Mrs. Frankenstein
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.09.
Hozzászólás: 4451
Csatolások: 2054
Azonosító: 126723
Offline offline
Biztosan nektek is van egy (vagy több) zeneszám, amit ha meghallotok rögtön valami kedves (vagy éppen nem kedves) emlék jut eszetekbe. Erre vagyok kíváncsi. Egyébként szerintem a cím magáért beszél.

Kezdem is: Shakira - Gypsy

Lehet, hogy sokan hülyeségnek találják majd amit írok, de lehet, hogy lesz olyan, aki bizonyos szintig megért.
Nekem ez a szám nem egy konkrét cselekményt juttat eszembe, hanem egy életérzést. Emlékszem, február környékén Apumnál voltam, és kint a kertben tevékenykedtünk. Már a kertészkedés előtt is ez a szám ment a fejemben, a VIVA-ra is ezt szuggeráltam egész nap, és mikor kimentünk "pusztítani" ezt énekeltem. A délutáni gyenge fényben. Annyira jó volt... Sokszor kívánom, hogy megint úgy legyen. Persze közben bosszankodtam, hogy miért nincs rajta a telefonomon, de így utólag visszagondolva talán jobb is volt ez így. Talán nem lenne ennyire kedves ez az apróság, ha közben fülhallgatón hallgattam volna. Nekem most ez jutott eszembe, mert most is ezt hallgatom.
Megjegyzés: A videoklip egyébként nem tetszik, mert nem szeretem Nadalt. Amúgy szerintem bírnám azt is, ha nem lenne benne. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Wiwix
2010. október 18. 20:59 #2
- törölt felhasználó -    

Na erről tutira a "szerelmeim" jutnak eszembe rohog.gif főleg a refrén, ennyit tudok róla írni laugh.gif
1 felhasználónak tetszik: emily7
2010. október 18. 21:24 #3
- törölt felhasználó -    
Eszter, imádlak ezért a topikért! heart.gif Mondjuk eddig is imádtalak rohog.gif
Pont tegnap gondolkodtam ezen este, mikor az MP4-emen hallgattam a zenéket.

Nos akkor Justin Timberlake és Timbaland közösével kezdeném.


Január végén/február elején hallottam ezt a számot először, rögtön beleszerettem. Ez a szám konkrétan a téli szünetet juttatja eszembe (ami nagyon jó volt), valamint a jégkoris élményeimet, amikor utoljára mentünk a szünetbe jégkorizni az osztállyal (báár akkor csak 5-en mentünk el), és arra emlékeztet, mikor nekiálltam Robin Cook: Mutáció című könyvének olvasásának, valamint ez a szám a szép időkre emlékeztet, mikor én, barátnőm és két fiú barátunk kijártunk kólázni a presszóba.

Másik szám ami nagy élményeket hagyott bennem, a Zoosk Girl.


Ez a szám az egyik legnagyobb kedvencemmé nőtte ki magát. Ez a szám rengeteg emléket hordoz magában, közöttük azt is, mikor elromlott a netem, csak ez az egy szám volt az MP4-emen, mert a többit már nem tudtam feltölteni. Ez a szám emlékeztet pár cikkemre itt a Starityn, mert miközben ezt hallgattam, írtam a cikkeket. Ez a szám a vállficamodásomra is emlékeztet, emlékszem, mikor jöttem haza az orvostól az esős időben, átázott gatyában, átázott felsőben, a hajam vizesen állt össze vissza, szakadt, mintha dézsából öntötték volna, átázott a cipőm, a zoknim, és mikor hazaértem, rögtön ezt a számot kapcsoltam be, ezen a számon tudtam csak igazán ellazulni. Viszont ezek még kellemesnek mondható emlékek voltak. Ez a szám emlékeztet arra, mikor összevesztem a legjobb fiúbarátaimmal, és ez a szám emlékeztet engem a Megasztár 5 első válogatójára, mert akkor is ezt a számot hallgattam.

És most következzen egy Mash-Up.


Ehhez csak egy rövidke, ám igen emlékezetes dolog fűződik. Szeptember elején, a suli második hetén játszódik. Ezt a számot hallgattam végig, mikor a nővéremet és a férjét vittük ki a reptérre, mikor a nászútra mentek. Buli volt hajnal egykor átjárni az egész repteret, aztán hajnal 2-kor bámulni ki az ablakon, ezt a zenét hallgatva. Olyan nyugis volt, mintha minden kiment volna a fejedből abban a pillanatban.

Most következzék Sean Kingston és Nicki Minaj közöse.


Ez a szám a nyaramat képezte, akkor hallottam először, mikor kint voltunk a nyaralónkba Bősön 3 napig, nagyon jó volt. Mikor ez a szám szólt, akkor tanultam meg a füvön komplett előre kezes-szaltót csinálni.

Következzék a My Chick Bad.


Ez is tulajdonképpen a nyaramat képezte, bárhová mentünk tesómmal meg a barátjával autóba (legjobb emlék innen a tallósi tó), mindig ez a szám bömbölt, csak nem tudtam mi a címe, aztán valahol a Nicki Minaj számok között találtam meg.

Paramore jön.


Ezt a számot tulajdonképp nem is szeretem, de a természetsuli (két éve volt) alatt egész idő alatt ezt hallgattam, főleg a buszon, ha mentünk valahová. Azóta se hallgattam meg mégegyszer ezt, ezért emlékeztet a természetsulira.

Most egy kis Pussycat következzék.


Ezt a számot először természetsuliba hallottam két éve, a barátnőm MP3 lejátszóján. Ezen a számon bőgtünk úgy fél óráig, mert nagyon honvágyunk volt, csak mi feküdtünk a szobában, és hallgattuk a számot, meg bőgtünk, és arra gondoltunk, hogy még 4 napot bírjunk ki. Fura volt, mert mindketten arra gondoltunk, ha hazaérünk, milyen jó lesz újra anyukáink karjába omolni. Azóta mindig bőgök ezen a számon.

Most egy kis "szerencse".

Ez a szám is a természetsuli bőgős szakaszára emlékeztet. Ha bőgni akartam, mindig ezt hallgattam meg. Szint úgy, ezen is bőgök azóta.

Még egy kis Jason Mraz.


Ez is a természetsulira emlékeztet. Pontosabban a lazulós részére. Emlékszem, a barátnőimmel ott voltunk a szobán, velem együtt négyen, ők ott hülyéskedtek, én meg az ágyon lazulva hallgattam a számot.

És most egy kis Hayley Williams.


Ez a győrújbaráti táborra emlékeztet. Mikor Csopakra mentünk, ezt hallgattam egymás után...

...Fort Minorral karöltve.


Ezt a számot már 3 éve ismerem, ezt a számot az Airplanes mellett hallgattam folyamatosan a buszon, a győrújbaráti táborban.

Hát, ennyi jutott eszembe, válljék egészségetekre! smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: Karina197, Aalyah, Dancsy
2010. október 18. 21:29 #4
Rihannna
Rihannna
Faág™
 
StátuszRihannna még nem állította be a státuszát és nem is fogja.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.04.10.
Hozzászólás: 1807
Csatolások: 118
Azonosító: 124776
Offline offline
Justin Bieber - Somebody To Love


jajj a nyári tábor..soha nem felejtem el mikor egy klippet forgattunk telefonnal és az egyik tánclépést akartuk beletennni erre rosszul sikerült és mindenki elkezdte ütni egymás fejét...akkor az a videó...xDxD!!
2010. október 18. 21:40 #5
raspberry
raspberry
eсħelon
 
StátuszProvehito in altum△
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.09.07.
Hozzászólás: 1601
Csatolások: 434
Azonosító: 71013
Offline offline

Idén nyáron életemben először láttam a tengert. Amikor odaértünk már ment le a nap, én a kocsiban feküdtem, félálomban lebegtem és folyamatosan ez a szám ment. Amikor felkeltem kinéztem az ablakon egy városon mentünk át, az utcák között belehetett látni a tengerhez ahogy ment le a nap, színes volt a víz és az ég közben a fények csak suhantak mellettünk, az emberek mentek haza. Olyan volt mintha hazaérkeznék, mintha már rengetegszer jártam volna ott és most hosszú idő után újra otthon lennék.
Mindig eszembe jut ez a kép és az érzés amikor hallom a dalt. Újra látom a várost, a tengert, sokkal többet mond nekem mint az ott készült fényképek...


Egy időben mindig ezt hallgattam reggelente a buszmegállóban. Csak álltam ősz volt és mindig az embereket figyeltem. A tömeg része voltam, annyira jó volt. Ahányszor meghallom akaratlanul az ősz, a tömeg, a reggeli csípős szél és köd jut eszembe. Nem is tudom pontosan leírni milyen érzés volt, de már rég nem éreztem, talán reggel ezzel a dallal fog kezdődni a napom wink.gif
2010. október 19. 15:01 #6
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online


Ez az emlék egészen a gimis évekig nyúlik vissza. Engedélyezett tüntetést tartottunk az iskolában az osztállyal, méghozzá az iraki háború ellen. Vonultunk körbe a suliban, és a diákok, tanárok szép lassan csatlakoztak hozzánk. Szólt a csörgődob és mindenki énekelte : All we are saying is give peace a chance.
Hatalmas élmény volt.
1 felhasználónak tetszik: raspberry
2010. október 19. 16:52 #7
- törölt felhasználó -    



Ezek a videók a szerenádom jut eszembe, mert jó volt és ordítottuk a lovaskocsiról integettek az emberek meg dudáltak a kamionosok. Az egyik rendőrautó meg is kapcsolta a szirénát! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
2010. október 20. 20:31 #8
- törölt felhasználó -    
Inna összes zenéjéről a tavaly nyár jut eszembe! Balaton.. wub.gif fantasztikus volt az a nyaralás , egész nyáron az ő zenéit hallgattuk smileeee.gif
2010. október 29. 21:29 #9
- törölt felhasználó -    
Ehhez a zenéhez rengeteg emlékem fűződik gyakorlatilag a kamaszkori élmények és egy életérzés amit már nem érzek évek óta sajnos..a meleg és forró nyarak a szürkületben és félhomályban csillogó Budapesti utcák...koncertek underground bulik...régi ismerősök arcai...elfeledett szerelmek...kötetlenség szabadság érzés...szóval sok dolgot előhoz bennem jót s rosszat egyaránt! nem sokszor hallgatom meg mostanság jobb felejteni..

2011. január 28. 19:58 #10
- törölt felhasználó -    
Hm...sok ilyen van de most nemtom melyiket mondjam 110.gif
2011. február 06. 16:07 #11
- törölt felhasználó -    
Mi más... 2008. június 29. 20:00 óra cry.gif Szerintem ennek az Eb-aranynak jobban örülök mind a mai napig, mint a mostani vb-aranynak. cry.gif Visszamennék erre a napra.

1 felhasználónak tetszik: EszterLondon
2011. február 06. 16:17 #12
Kitty Andrews
Kitty Andrews
 
Státusz† I†'s αℓωαуs ωгσηg †σ нα†є, вυ† ι†'s ηєvєг ωгσηg †σ ℓσvє †
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.01.30.
Hozzászólás: 722
Csatolások: 1778
Azonosító: 51029
Offline offline
Az egyik legszebb emlékem ehhez a számhoz fűzödik tongue.gif wub.gif


Az első csókom a párommal. wub.gif Ez szólt alatta. Hát azóta játszuk a love gamet. wink.gif


Meg vannak rossz emlékeim is,de azokat nem akarom felidézni smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Aalyah
2011. március 07. 15:23 #13
- törölt felhasználó -    
The Veronicas - Untouched
A tavalyi nyár jut erről a számról eszembe, amikor barátnőmmel erre buliztunk. Teljesen másról szól, mégis olyan kellemes érzés fog el ezzel kapcsolatban, ha hallgatom.

Edward Maya ft. Vika Jigulina - Stereo Love
Ez viszont rossz emlékeket juttat eszembe. Egy olyan kapcsolatot fájdalmas szakítással a végén, amit legszívesebben kitörölnék a memóriámból, mint egy fájlt a gépen, de nem tudom...
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!