Richey James, a walesi Manic Street Preachers rockbanda ritmusgitárosa ezen a napon, február 1-jén tűnt el 1995-ben.

"Richey 1995. február 1.-én reggel hétkor kisétált a londoni Embassy szállodából (ő és James Dean Bradfield ott szálltak meg, mielőtt Amerikába repültek volna egy promóciós turnéra) és nyomtalanul eltűnt.

Azonnal megindult a nyomozás és kiderült, hogy az elmúlt két hétben Richey minden nap levett 200 fontot a számlájáról, hogy Londonból Cardiffba hajtott, ahol a lakásában hagyta az útlevelét.

Az eltűnését követő két hétben állítólag látták Richey-t Newport több pontján, majd egy taxisofőr jelentkezett, aki állítása szerint Newportban vette fel Richey-t és a kérésére bejárták a környező városokat, majd a férfi fizetett és kiszállt a Severn View benzinkútnál.

Február 17-én megtalálták Richey elhagyatott Vauxhall Cavalier-jét a Severn View-nál. A nyomok azt bizonyították, hogy Richey napokig az autójában élt. Mivel a benzinkút nagyon közel esik a Severn-hídhoz, az öngyilkosok által közvedvelt helyhez, a legtöbben azt hitték, hogy Richey leugrott a hídról és öngyilkos lett. A holttestét azonban soha nem találták meg, a később partra vetett csontokról és csontvázról pedig kiderült, hogy nem az övé.

Sokak számára Richey egyik 1994-es kijelentése ad reményt, amikor azt nyilatkozta, hogy az öngyilkosság soha meg nem fordulna a fejében. "Mert erősebb vagyok ennél. Talán gyenge vagyok, de bírom a fájdalmat."

Eltűnése óta számtalan helyről jelentették, hogy látták őt - Goa, India, Fuerteventura, Lanzarote - de egyik bejelentés sem bizonyult hitelt érdemlőnek.

A családja 2008. november 23-án nyilvánítatta Richey-t hivatalosan halottnak - noha mindannyian úgy hiszik, hogy még mindig él valahol."

Forrás: http://starity.hu/sztarok/richey-james/eletrajz/#ixzz2Jd8aRtOl

Szomorú nap ez minden Manics-rajongó számára, főleg, hogy azt sem tudni, él-e még.

Ti mit gondoltok?