Starity

Janza Kata és MÁZs szerelmespárt alakítanak

2011. január 08. 12:12   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Janza Kata és Mészáros Árpád Zsolt már sokszor játszottak együtt, de most pályafutásuk során először alakítanak szerelmespárt a Szerdán tavasz lesz című retroperettben.

hirdetés
Janza Kata és MÁZs szerelmespárt alakítanak

A Szerdán tavasz lesz című retroperett január 17-én és 18-án, valamint február 9-én és 10-én lesz látható a Budapesti Operettszínházban. A darab főszereplői Janza Kata és Mészáros Árpád Zsolt, akik ugyan többször játszottak már együtt, de pályafutásuk során most először alakítanak szerelmespárt. A közös munkát mindketten nagyon élvezik. 

A művésznő számára külön öröm, hogy életében először operettben játszhat, hiszen mindig erről álmodott. „Musicalszínészként mindig az volt a vágyam, hogy operettben játszhassak. Sokan hihetik, hogy divatból mondom ezt, de ezek nálam nem légből kapott szavak, mert valóban így gondolom. Az operettek klasszikusabbak, mint a tőlem megszokott musicalek, ezért is örülök például nagy dalomnak, melynek címe Köszi, köszi, hisz' más oldalamat mutathatom meg benne. Minden várakozásom beigazolódott az előadások során, hiszen egy izgalmas, szerethető produkció született. A közhangulat remek, jó csapat alakult ki, ami érezhető volt már a fotózáson és a próbák alatt is.” 

MÁZs számára már nem jelent újdonságot ez a szerepkör, hiszen vidéki színházakban többször tűnt már fel operettben, azonban a Budapesti Operettszínházban eddig őt is elkerülték az operett-szerepek. Ez a monumentális darab számára is különleges. „Nagy vállalkozás volt a színház, a színészek és a rendező részéről is ezt a darabot leporolni és újra bemutatni, a karaktereket olyanná csiszolni, hogy azok a mai korban is élvezhetők legyenek, hiszen ez nagyon más, mint a repertoáron lévő többi előadás. Az, hogy ez mind létrejött, elsősorban a jó munkának és a jó kollégáknak köszönhető.” 

Janza Kata arról is mesélt, hogy hatalmas megtiszteltetés számára és színdarabbeli partnere számára is, hogy olyan fantasztikus művészekkel játszhatnak együtt, mint például Oszvald Marika„Teljesen elolvadtam tőle, hogy egy darabban játszhatunk. Tényleg érzi az ember a varázsát. A grimaszaival pedig egyszerűen mindig megnevettetett.” 

Mészáros Árpád Zsolt a következőt mesélte a partnernőjével közös munkáról: „Katával már régóta szerettem volna hasonló szerepkörben színpadra lépni, hiszen évek óta játszunk együtt, és az életben is szoros kapcsolatban vagyunk. Amitől számomra emberi ez a kapcsolat a Szerdán tavasz leszben kettőnk között az az, hogy nem sablonokból áll, ahogy az élet maga sem. Jelen esetben a férfi mellett áll egy magasabb nő, de ez nem számít. Nem kell ideálokat kergetni... Ha van tartalom, akkor a nézők azt meghálálják.” 

„Imádom a retrót, nagyon szeretem a régi magyar darabokat játszani, hiszen ezek visszabarangolnak az időben” – tette hozzá a Kis Flóriánt alakító színész.

„Az az érdekes, hogy a decens fogorvosnő, Koroda Klára karakteréhez nem is kellett sokat hozzátennem, szinte ugyanolyan, mint én, emiatt is áll ennyire közel hozzám a szerep” – áradozott szerepéről Janza Kata.


Fotók: operettszinhaz.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek