Starity

Percy Jackson kalandjai folytatódnak

2011. március 04. 10:10   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már több mint egy éve, hogy bemutatásra került a Percy Jackson és az olimposziak – A villámtolvaj, ám a Fox stúdió most jutott döntésre a film ügyében.

hirdetés
Percy Jackson kalandjai folytatódnak

A 2010 februárjában bemutatott film az elvárásoktól eltérően nem teljesített valami jól a mozikban, és negatív kritkák érték. Ez azért is meglepő, mert csupa híres színésszel és színésznővel áldották meg, mint mondjuk Sean Bean, Pierce Brosnan, vagy éppen Uma Thurman – hogy párat említsünk a sok híres név közül. A Fox stúdió azonban egyéves cívódás után döntött úgy, hogy a filmet folytatják, tehát lesz második rész.

A stúdió azonban most nem kockáztat: Chris Colombus helyett más vezényli majd le a film készítését, Colombus ugyanis csak producerként lehet majd jelen. Ezenkívül felkérték Scott Alexandert és Larry Kareszewskit, hogy forgatókönyvbe adaptálják Rick Riordan Percy Jacksonjának második kötetét, a Szörnyek tengerét.

A forgatókönyvíróknak nem lesz könnyű dolguk: az első részben ugyanis olyan nagy jelentőségű információkat, jeleneteket hagytak ki a készítők, amelyekre aztán a további négy rész épül. Ha a második filmben nem sikerül pótolni ezeket a hiányosságokat, akkor valószínűleg harmadik rész már biztosan nem lesz, hiszen még a történet szerekezete sincs meg. Valószínűleg ezért nem értették meg sokan, hogy miről is szól az első film.

A Percy Jackson és az olimposziak – Szörnyek tengere című könyvben Percy éppen unalmas iskolaévét tölti New Yorkban, kalandok nélkül, amikor váratlanul szörnyek rohamozzák meg az iskolát. A félvértáborba való visszatérés sem örömteli: az ugyanis már nem biztonságos, megmérgezték Thália fáját. Mindeközben barátja, Grover titkos üzeneteket küld neki álmain keresztül: a kétségbeesett szatír segítséget kér. Percyre vár a feladat, hogy megmentse táborát barátja, Annabeth segítségével.

A hírek szerint egyébként a főhőst ismét Logan Lerman játssza majd, a többi szereplő kiléte egyelőre kérdéses, de azért remélhetőleg nem kell majd lemondanunk Alexandra Daddario, Jake Abel, Brandon T. Jackson, vagy Pierce Brosnan társaságáról sem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek