Starity

Nerina Pallot új lemeze a Year of the Wolf

2011. május 11. 19:07   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két év hallgatás után májusban jelenik meg a dalszerző-énekesnő negyedik studióalbuma Year of the Wolf címmel.

hirdetés
Nerina Pallot új lemeze a Year of the Wolf

2011. június 13-án jelenik meg a dalszerző-énekes Nerina Pallot új, negyedik albuma, előtte május végén pedig a Put Your Hands Up című kislemez kerül a boltokba, melyhez elkészült már a videoklip is.

Nerina Pallot – Put Your Hands Up

Nerina Pallot Londonban született 1975-ben, apja félig brit, félig francia, az anyja pedig indiai származású. Nerina a Csatorna-szigeteken, a francia partok melletti brit koronagyarmaton, Jersey-ben nevelkedett. Gyermekkora nagy részét édesanyja családjánál Allahabadban töltötte.

Első nagylemeze 2001-ben jelent meg Dear Frustrated Superstar címmel. Ez a korong nem hozott különösebb sikert számára, viszont a 2005-ben megjelent második albummal, a Fireszal már kiérdemelte a szakma és a közönség elismerését is. Erről az albumról az Everybody's Gone to War videoklipet sűrűn játszották a zenetévék, és a dal Top 20-as volt a brit single-listán.

A 2009-ben megjelent harmadik album, a The Graduate szinte észrevétlen maradt megfelelő promoció hiányában, ezért Nerina 2010-ben kiadót váltott, és a Universal Geffen részlegéhez szerződött a 2011-es Year of the Wolf album elkészítésére. A studiómunkálatok ideje alatt 2010 szeptemberében megszületett Nerina első gyermeke, Wolfgang Amadeus Chatterley.

Nerina és férje, Andy Chatterley szerzőként és producerként két dalt (Aphrodite és Better Than Today) írtak közösen Kylie Minogue 2010-es albumára. Nerina egy-egy száma (Put It Back Together Again, Real Late Starter) felkerült Diana Vickers és Joe McElderry albumaira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek