Starity

François Arnaud imádta Magyarországot

2011. május 23. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

François Arnaud a New York Magazinnak nyilatkozott az elmúlt egy évről, melyet a The Borgias című sorozat készítőivel töltött.

hirdetés
François Arnaud imádta Magyarországot

A New York magazin júniusi számában olvasható az az interjú, melyet a The Borgias szépfiújával, François-val készítettek. A lap hasábjain szó esik Magyarországról, a Jeremy Ironsszal való közös munkáról, és a színész karrierjéről is.

– A korábbi produkciókat, melyekben részt vettél, francia cég gyártotta. Ez az első angol nyelvű szereped?
„Nem. Viszont ez az első nagyszabású amerikai projektem. Egy silány tévéműsorban szerepeltem pár éve, és akkoriban vettem néhány leckét egy színházban.”

– Szóval, ez az első nagy amerikai szereped. Brit akcentusod van, mégis egy Olaszországban élő spanyolt alakítasz. Hogy van ez?
„Először is, a rendező, Neil Jordan nem akart semmiféle brit akcentust. Közömbös szóhasználatot szeretett volna, így megpróbáltunk elvegyülni egymás szavaiban. Így próbáltunk nem kitűnni, hiszen mindegyikünknek más szójárása van.”

– Amikor a meghallgatásra mentél, biztos voltál abban, hogy Cesare szerepét akarod?
„Igen, határozottan. Van valami hihetetlenül veszélyes a fickóban, és éreztem belülről, hogy ő kell nekem. Olyan, mint én. Ha olyan pozícióban lennék, mint ő, én is megtenném azokat a dolgokat, amiket véghezvitt. Bevallom, ez elég ijesztő.”

Neil Jordan egy interjúban elárulta, belőled szinte árad a természetes sötétség. Valóban így van?
„Remélem, tévedett! Egyébként ez mindenkiben benne van. Csak őszintének kell lenned önmagaddal, és felfedezed.”

– Feltűnt, hogy rengeteg rajongó Lucrezia és Cesare kapcsolatának szurkol. Nem volt furcsa a közösen megélt forgatás?
„Egyáltalán nem. Holliday és köztem nagyon erős vonzalom van a kezdetek óta, és nagyon élveztem vele dolgozni. Lenyűgöző nő, és a hatalmas szemei arra késztetnek, hogy folyamatosan bámuld.”

– Hosszú átváltozáson mentél keresztül annak érdekében, hogy Cesare Borgia legyél?
„Nos, nem igazán hasonlítok rá. Rövid hajam van, így hajhosszabbítást csináltunk, valamint sötétítettek a bőrömön is, hogy egy kicsit... nem is tudom, férfiasabb legyen, és spanyolnak tűnjek. Jó munkát végeztek!”

– Ha jól tudom, az első évadot Magyarországon forgattátok. Mennyire ismerkedtél meg a kultúrával?
„Nagyon élveztem a munkálatokat, és imádom ezt az országot! Igazából nem volt sok lehetőségem arra, hogy megismerjem az embereket, de nagyon barátságosnak és érdeklődőnek tűntek. Nyáron visszatérünk a második évad forgatása miatt, így remélem, több időnk lesz felfedezni az országot, mivel nagyon kíváncsi vagyok Európa szívére.”

– Jeremy Ironsszal elég jó viszonyt ápol a karaktered. Milyen volt vele a munka?
„Hű, amikor az első jelenetet forgattuk, az első két felvételt dobhattuk a kukába, folyton botladoztam, annyira ideges voltam. A harmadik már egész jól ment, Jeremy pedig folyton biztatott: „Sose sajnáld, ha jól csinálsz valamit!” Hatalmas köszönettel tartozom neki, mvel rengeteget bátorított."

A The Borgias nagy sikernek örvendhet, hiszen csak az első részt 3,7 millióan nézték végig, ezzel a Showtime eddigi legjobb nézettségét hozta. A sorozat hamarosan hazánkban is látható lesz, júliustól pedig a stáb ismét nálunk forgat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek