Starity

Angelina Jolie Szarajevó díszpolgára lett

2012. július 09. 17:05   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 18. Szarajevói Filmfesztiválon a színésznőt a város díszpolgárává választották A vér és méz földje című filmje kapcsán.

hirdetés
Angelina Jolie Szarajevó díszpolgára lett

A színésznő első saját rendezésű filmje, A vér és méz földje egy muszlim nő és egy szerb férfi szerelmi történetét meséli el az 1992 és 1995 között lezajlott boszniai háború idején.

A filmet, amely kegyetlen őszinteséggel mutatja be a nemi erőszakot, a kivégzéseket és más háborús bűntetteket, először tavaly decemberben vetítették le Szarajevóban.

A rendezési munkálatokról így nyilatkozott a színésznő: „Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha is csináltam, az azok iránt az emberek iránt érzett mély tiszteletem miatt, akik valóban megtapasztalták ezeket a borzalmakat.”

Azt is hozzátette, hogy a film elkészítése során szerzett tapasztalatai rendkívül nagy hatást gyakoroltak rá. „Az idő, amit itt töltöttem és az emberek, akikkel Boszniában találkozhattam, örökre megváltoztattak engem.”

A díjat, mellyel Angelina a város díszpolgárává avanzsálódott, idén áprilisban jelentették be, és Szarajevó kanton miniszterelnöke, Fikret Musić adta át a színésznőnek.

„El sem tudom mondani, mennyire sokat jelent számomra, hogy díszpolgárrá neveztek ki Szarajevóban, egy városban, ami olyan kedves a szívemnek” – mondta Jolie könnyekig hatódva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek