Starity

A magyar olimpiai formaruha a 9 legjobb között

2012. augusztus 14. 08:08   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A RefinedGuy összeállításában előkelő helyen szerepel a hazánkat képviselő sportolók formaruhája.

hirdetés
A magyar olimpiai formaruha a 9 legjobb között

Bár az olimpián a sporté a főszerep, a nyitóünnepségen felvonuló országok sportolóinak formaruhája sem elhanyagolandó, hiszen a játékok főszereplői saját országukat képviselik és a divattervezők és szakértők világszerte előszeretettel rangsorolják, bírálják az egyenruhákat.

Nem tett másként a RefinedGuy nevezetű oldal sem, melynek bírái összeállították a 2012-es londoni Olimpia 9 legjobban öltözött országát magába foglaló listát. 205 nemzet közül került be a top kilencbe kis országunk olyanok mellé, mint az USA, Brazília, Kolumbia, Belgium, Franciaország, Olaszország, Hollandia, és a Zöld-foki Köztársaság.

Az olaszok Giorgio Armani öltönyükkel, az amerikaiak takaros megjelenésükkel, a franciák elegáns külsejükkel, a zöld-fokiak kék egyszerű, de hatásos egyenruhájukkal, a kolumbiaiak turista-jellegű, mégis letisztult és egyszerű tervezésű formaruhájukkal, míg a hollandok merész addig a brazilok és a belgák élénk színekkel és formai szabású öltözékükkel érdemelték ki az előkelő helyeket.

A bírák elmondása szerint hazánk sportolói páratlan hangulatot varázsoltak egyenruhájukkal a megnyitón, tehát a külföldi szakértők tetszését abszolút elnyerte a Mohai Kinga és Csergő Noémi, azaz az Innoé Design által tervezett kalotaszegi hímzéssel díszített kollekció. Azonban az egyik hazai divattervező nagyon rossz véleménnyel van a hazánkat képviselő formaruhákról:

„Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: katasztrófa. Az egész kollekció összecsapott, átgondolatlan, fantáziátlan, divatjamúlt, pestiesen szólva vérciki. Én újra csak szégyellem magam, hogy magyar vagyok, és ez a ruha képviseli a magyar divatot Londonban, a divat fővárosában. Szégyen és gyalázat ez a munka, szakmailag és kreatív szempontból egyaránt vállalhatatlan” – panaszolta Herczeg Zoltán még júliusban a Borsnak.

A magyarok egyenruháját a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége és egy hattagú, divatszakértőket, művészeket és sportolókat magábafoglaló csapat választotta ki a beküldött 32 pályázat közül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek