Starity

Az Argo-akciót választotta a Critics' Choice Movie Awards

2013. január 11. 12:12   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Argo-akció lett a legjobb film, Ben Affleck pedig a legjobb rendező, a legtöbb díjjal mégis a Napos oldal távozott a Broadcast Film Critics Association által 18. alkalommal megrendezett Critics' Choice Movie Awards ceremóniájáról.

hirdetés
Az Argo-akciót választotta a Critics' Choice Movie Awards

„Szeretném megköszönni az Akadémiának” – viccelődött Affleck, amikor a legjobb rendezőnek járó díjat vette át, utalva arra, hogy az Oscar jelöltjei között már a neve sem szerepel.

Az említett kategóriában az Akadémia elismerésétől szintén megfosztott Kathryn Bigelow-ról emlékezett meg beszédében Jessica Chastain is, akit a legjobb színésznőnek választott a kritikusok szövetsége a Zero Dark Thirtyben nyújtott alakításáért.

Az est egyik legnagyobb nyertese a Napos oldal lett, amely összesen négy díjjal távozott, igaz, ebből csak egyet kapott a vígjáték kategórián kívül, méghozzá a legjobb szereplőgárdának járó elismerést. A film lett a legjobb vígjáték, Bradley Cooper a legjobb vígjátékban szereplő színész, Jennifer Lawrence pedig a legjobb vígjátékban szereplő színésznő, emellett pedig ő kapta a legjobb akciófilmben szereplő színésznő díját is Az éhezők viadalával.

A legjobb színész Daniel Day-Lewis lett a Lincolnnal, a legjobb férfi mellékszereplő díját Philip Seymour Hoffman kapta a The Masterért, a legjobb női mellékszereplőként pedig Anne Hathaway-t ismerték el A nyomorultakban.

Quvenzhané Wallist választották a legjobb fiatal tehetségnek A messzi dél vadjaiban játszott szerepéért, a legjobb eredeti forgatókönyv Quentin Tarantinónak jutott a Django elszabadullal, míg a legjobb adaptált szövegkönyv Tony Kushneré lett a Lincolnért. Ugyanezen film zenéjéért John Williams is díjjal távozhatott.

A Pi élete kapta a legjobb vizuális effekteknek illetve a legjobb operatőri munkának járó elismerést. A legjobb látványtervezés/díszlet illetve jelmeztervezés díja az Anna Kareninához, a legjobb vágás a Zero Dark Thirtyhez, a legjobb smink pedig a Felhőatlaszhoz került.

A Rontó Ralph lett az év animációs filmje, míg az akciófilm kategóriákat a Skyfall uralta, hisz övé lett a legjobb akciófilm, valamint a legjobb akciófilmben szereplő színész díja Daniel Craig személyében. A legjobb dalként Adele ugyanazon című slágerét jutalmazták.

Díjat kapott még a Looper – A jövő gyilkosa legjobb sci-fi/horrorfilmként, valamint a Szerelem legjobb idegen nyelvű alkotásként. A legjobb dokumentumfilm a Searching for a Sugar Man lett.

A Louis XIII Genius Awardot Judd Apatow vehette át.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

díj film 2013 Argo ccma bfca
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek