Starity

Szülinapja alkalmából ismét jótékonykodik Adam Lambert

2013. január 29. 19:07   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adam Lambert egész évben aktívan támogat különböző szervezeteket, amelyek a fiatalok jólétét biztosítja - születésnapja alkalmából viszont ismét a rajongóit is erre biztatta.

hirdetés
Szülinapja alkalmából ismét jótékonykodik Adam Lambert

Adam január 29-én lett 31 éves, és szokásához híven, idén is kiválasztott egy alapítványt, amelyet támogatni kíván születésnapja alkalmából.

Pár nap múlva megkapja a Nile Rodgers által alapított ‘We Are Family’ szervezet ‘Unity Award’ kitüntetését, és a gála mellett egy közös projektbe is kezdtek. A WeAreFamily oldalon lehetőségetek van pénzt adományozni a szervezetnek, mely fiataloknak segít, és egy jobb társadalom megalkotásán dolgozik. Adam arra kérte idén is a rajongóit, hogy adományozzanak néhány dollárt, ezzel segítve a szervezetet. Akik részt vesznek a projektben, mind írhatnak Adamnek egy rövid köszöntőt, amely a legnagyobb születésnapi kártyájában fog helyetkapni. A legutóbbi infók szerint már a Glambertök néhány óra alatt elérték a 31 ezer dolláros célt, ami több mint 7 millió forintot jelent.

Az American Idol óta a We Are Family szervezetén kívül összefogott már a DonorsChoose.org és a Charity:Water (tiszta víz Afrikában) projektekkel is. Adam azt vallja, hogy a rajongók felesleges ajándékok küldése helyett inkább ezeknek a szervezeteknek utalják az ajándékra szánt pénzt, így egy nemes célért tudunk küzdeni közösen.

Az adatok szerint az elmúlt években is sikeres gyűjtéseket szervezett – többek között a tiszta víz és a hangszeres támogatás mellett.

A 28-adik szülinapján a DonorsChoose.org szervezeten keresztül iskoláknak segítettek a zene és művészetek oktatásának biztosításában. A 2435 adományozó rajongó 322 700 dollárt (kb. 74 millió forint) gyűjtött össze, amivel 332 527 tanulót tudtak támogatni.

Néhány tankönyvet és hangszert maga az énekes osztott szét az iskolákban a tanulók között – az egyik helyszínen rögtönzött koncertet is adott.

A 29. szülinapi Charity:Water kampány rekord – és szerverdöntögetéssel telt, az eredeti 29.000 dolláros célt a rajongók mindössze öt óra alatt teljesítették. A célt kitolták 290.000 dollárra, végül 323.803 (kb. 74 millió forint) dollár folyt be a szervezet számlájára – ezzel 16 190 fejlődő országban élő embernek biztosítottak tiszta és biztonságos ivóvizet. A 30. születésnap folytatta az előző projektet, újabb 82.000 (kb. 18 millió forint) dollárt összegyűjtve.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek