Starity

Sztárok, akik ugyanazt csinálják a filmplakátokon II.

2013. április 24. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A folytatásban olyan híres színészeket gyűjtöttünk össze, akiknek a filmes plakátjai szinte ugyanolyanok.

hirdetés
Sztárok, akik ugyanazt csinálják a filmplakátokon II.

Az első rész során tizenhét sztárt mutattunk be, akik cselekedete, viselete, grimasza már-már jellegzetessé vált, és több moziplakáton is ugyanazt a hasonlóságot vélhettük felfedezni. Az akció- és vígjátéksztárok után következzen ismét néhány híresség, akiknek a filmes plakátjain néhány azonosságra bukkanhatunk.

Christian Bale a jobb arcfelét mutatja

A színész valahogy mindig balra néz. A jobb szeme és arcfele vagy az árnyék és fény miatt nem látszódik, vagy csak a profilképét mutatja, s hiába az Amerikai pszichó plakátján lévő tükröződés, bal szemét nem láthatjuk.

Jennifer Lopez a poszter szélével vagy sarkával szemez

Vagy a csücsökbe bámul megváltás vagy inspiráció reményében, vagy a plakát szélét nézi, a szemkontaktus szóba sem jöhet, ráadásul az sem érdekli igazán, ha áll mellette valaki, a partnerre sosem figyel.

Matthew McConaughey nem bír megállni a lábán

Kollégáinak dől, nők húzzák-tartják, egy fa segítségével próbál meg talpon maradni, vagy mások cipelik; a színész igazán megpróbálhatna egyszer két lábbal állni a földön.

Nicolas Cage piromániás

Az akciósztár megszámlálhatatlan filmplakátján helyet kap a tűz vagy a láng valamilyen formában, jelenjen meg az kardon, a poszter szélén, alatt vagy a közepén, s nem lacafacázik, ide már a poroltó is kevés!

Owen Wilson a háttérhez öltözik

A dizájnerek kedvence vagy, Owen! Legtöbbször olyan képet választanak a filmplakát elkészítéséhez, amelyen öltözéke tökéletes harmóniában áll a háttérrel. A Van Gogh-háttéren a kék és a bézs keverékében látható, máskor terepszínbe vágja magát, így vagy úgy, a pólója színe javarészt megegyezik a háttérével.

Sean Connery feje óriási

A színész feje valahogy mindig nagyobb a kollégáinál, legtöbbször félig áttetsző és a poszter közepén kap helyet. Ezzel azt szeretnék szimbolizálni, hogy a filmben játszó színészek labdába sem rúghatnak Sean Connery mellett?

Will Smith fenntartja a szemkontaktust

Történjen bármi, A boldogság nyomában sztárja mindig a kamerába néz. Hol bizalmas mosollyal, drámai tekintettel vagy kiábrándult komolysággal, de egy percre sem veszi le rólunk a szemét.

Jennifer Garner darabokban

A legtöbb poszteren sosem egyesül kollégáival, mindenki csak egy apró szeletet kap. A Kettőt találhatsz plakátján például egy fotókeretben kapott helyet, a Butterben a vaj csomagolására helyezték az arcképét, a többi poszteren viszont egyszerűen csak felszeletelték a szereplőket.

Keira Knightley sosem mosolyog. Soha

Egy kosztümös filmben alapvető elem a komolyság, ne vessük hát a szemére, hogy szereti a drámákat, de nemcsak ő, a kollégái is teljesen megfeledkeztek a jókedv fogalmáról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek