Starity

Hetero színészek, meleg szereplők bőrében

2013. augusztus 21. 16:04   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyakran előfordul a sorozatok és filmek világában, hogy olyan színészek és színésznők bújnak bele saját nemükhöz vonzódó karakterek bőrébe, akik a való életben az ellenkező nem iránt érdeklődnek. Lássunk, most összefoglalónk első részében néhányat közülük!

hirdetés
Hetero színészek, meleg szereplők bőrében

Ewan McGregor és Jim Carrey

Az I Love You Phillip Morris főszereplője, Steve Russell (Jim Carrey) alapjában véve egy polgártisztelő férj, aki a helyi rendőrségnél dolgozik, azonban rövidesen megunja átlagos életét: nyíltan felvállalja homoszexualitását és a lehető legteljesebb életet kezdi élni, amit csak tud, ez azonban törvénybe ütköző dolgokat is von maga után, aminek következtében a rács mögé kerül. A börtönben megismerkedik Phillip Morrisszal (Ewan McGregor), akivel egymásba szeretnek, időközben azonban Phillipet kiengedik és Steve nem egyszer próbálkozik a szökéssel, ami komoly következményeket von maga után.

A kamerák mögött viszont már mindketten apukák: a nős Ewannek három, míg az elvált Jimnek egy gyermeke van, mitöbb, már boldog nagypapa is, mivel lánya 2010. február 27-én világra hozta első kisfiát.

Darren Criss

A Glee jóképű dalospacsirtáját, Blaine Andersont éltre keltő színész a való életben a gyengébbik nemhez vonzódik, sorozatbeli karaktere viszont nyíltan felvállalja másságát és gyengéd érzelmeit Kurt (Chris Colfer) iránt, akivel kapcsolatuk bizony sok viszontagságot túlélt már. Bár a srác korábban nem volt teljesen biztos abban, hogy valóban csak a saját neméhez vonzódik hála Rachel csókjának, második alkalommal már eloszlottak kételyei.

Darren nemi identitása mindig is téma volt, így még 2010 novemberében nem volt rest megosztani a nagyvilággal a Vanity Fair-en keresztül, hogy ő igenis a nőket szereti, színészként pedig az olyan szerepeket részesíti előnyben, amik kihívást jelentenek számára pont, mint Blaine esetében.

Michael Douglas és Matt Damon

Nemsokára érkezik hazánkba is a Túl a csillogáson című film, melynek főszerepét, a legendás zongorista Liberace-t Michael Douglas játssza, aki a történet szerint szárnya alá vesz egy sokkal fiatalabb, nevelőszülőknél nevelkedett férfit, Scott Thorsont (Matt Damon). Ahogy telik az idő a két fél egyre közelebb kerül egymáshoz, kapcsolatuk pedig hat éven keresztül és néhány hullámvölgyön át tart.

A való életben azonban egyikük sem a saját nemének hódol, hiszen Douglas már hosszú ideje Catherine Zeta-Jones férjeként tengeti mindennapjait és három gyermek édesapja, míg Damon felesége Luciana Barroso és szintén három gyermek büszke édesapja.

Amanda Seyfried és Julianne Moore

A 27 éves színésznő a Chloe című filmben alakította a címszereplőt, aki teljesen belezúgott a férjes Catherine-be (Julianne Moore), aki azért bérelte fel az örömlányt, hogy megtudja, férje hűséges-e hozzá. Időközben azonban a fiatal és vonzó lány fondorlatosan eléri, hogy a nő megcsalja egyébként hűséges férjét vele, Catherine azonban hamar megbánta tettét és nem viszonozta a lány érzéseit sem, aki teljesen belebolondult ebbe és végül öngyilkos lett.

Viszont Amanda és Julianne is az erősebbik nemnek hódol a való életben, hiszen a szőkeség olyan férfiakat csavart már az ujjai köré, mint Desmond Harrington, vagy éppen Dominic Cooper, a legújabb pletykák szerint pedig most Justin Longgal van, az 52 éves színésznőnek ezzel szemben már két gyermeke is született és Bart Freundlich-hez is feleségül ment.

Tom Hanks és Antonio Banderas

1993-ban jelent meg a Philadelphia – Az érinthetetlen című dráma, ami egy titkon homoszexuális ügyvédről, Andrew Beckettről (Tom Hanks) szól, aki hirtelen AIDS-es lesz, ennek következtében pedig kirúgják munkahelyéről, természetesen más indokkal. Hanks filmbeli partnerét egyébként Antonio Banderas alakítja, aki végig mellette áll és aggódik érte.

A tragikus szereppel ellentétben - mellyel egyébként Oscar- és Golden Globe-díjat is nyert – Tom igazából makkegészséges és már 25 éve boldog házasságban él Rita Wilsonnal, aki két gyermekkel áldotta meg, de korábban 8 évig volt Samantha Lewes férje, akitől szintén két gyermeke van és már a nagypapa címmel is büszkélkedhet. Banderas pedig Melanie Griffith férje már 1996 óta, akitől egy lánya, Stella del Carmen született.

Shay Mitchell, Bianca Lawson és Lindsey Shaw

A Pretty Little Liarsben Emily (Shay Mitchell) a négy barátnő közül az egyetlen, aki a saját neméhez vonzódik. Bár az elején még tagadta és a suli egyik legdögösebb pasijával is járt, már Allison (Sasha Pieterse) iránt is táplált gyengéd érzelmeket, Maya (Bianca Lawson) érkezésével pedig teljesen megbizonyosodott arról, hogy saját neméhez vonzódik. Maya volt az első komoly barátnője, halála pedig mély nyomot hagyott Emily-ben, akinek hatására egykori vetélytársa, Paige is felvállalta másságát, mitöbb, szerelem is bontakozott ki köztük.

Szerepeiket illetően mindhárom hölgyeménynél felmerült a kérdés, hogy karaktereikhez hasonlóan ők is saját nemükhöz vonzódnak-e, ám a férfiak örömére mindhárman kijelentették, hogy nem, de örülnek, hogy ilyen szerepet játszhatnak, hiszen fontosnak tartják, hogy ezzel is segítsék az egyenlőség terjedését. Shay egyébként jelenleg is boldog párkapcsolatban él Ryan Silversteinnel és Lindsey és Bianca sem a szinglik táborát erősítik.

Jake Gyllenhaal és Heath Ledger

Ki ne ismerné a nagysikerű Túl a barátságon című romantikus drámát Heath Ledger és Jake Gyllenhaal főszereplésével? A történet két cowboy-ról szól, Ennis Del Marről és Jack Twistről, akik egymásba szeretnek miközben Joe Aguirre jószágai felett pásztorkodnak. Ám a nyár végeztével munkájuk véget ér és ők is búcsút intenek egymásnak, az idő múlásával pedig mindketten megházasodnak és gyerekeik születnek. Később viszont újra találkoznak és vágyaik felülkerekednek kötelességeiken.

Mindkét színészt jelölték Oscar-díjra alakításukért, azonban míg a tragikusan elhunyt Ledger a Túl a barátságonban lelte meg nagy szerelmét, ugyanis filmbeli feleségét, Michelle Williamst jegyezte el és egy gyermekük is született, Mathilda Rose, addig Gyllenhaal a mai napig agglegényként tengeti mindennapjait és nagy nőcsábász hírében áll, hiszen fűzték már gyengéd szálak Kirsten Dunsthoz, Taylor Swifthez és Reese Witherspoonhoz is.

Eric Stonestreet

A Modern családból sem hiányozhat egy homoszexuális szereplő, vagy esetünkben inkább egy pár, ugyanis Jay Pritchett (Ed O'Neill) fia, Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson) a saját neméhez vonzódik, választottja pedig Cameron Tucker (Eric Stonestreet), akivel már egy közös vietnámi kislányt (Aubrey Anderson-Emmons) is örökbefogadtak, aki a Lily Tucker-Pritchett nevet kapta.

Az ABC nagysikerű vígjátékszériájának meleg párosának egyik fele a való életben is azt az életet éli, mint a sorozatban, hiszen Jesse Tyler Ferguson boldog párkapcsolatban él Justin Mikitával, akivel idén júliusban oltár elé is álltak. A másik fél, Eric Stonestreet azonban a való életben nem a másik csapatban játszik, ami miatt sorozatbeli partnere a „gay-for-pay”, vagyis a „pénzért meleg” becenevet adta neki.

Christina Ricci és Charlize Theron

A valós történéseken alapuló A rém című bűnügyi drámában Charlize Theron kelti életre Amerika első női sorozatgyilkosát, Aileen Wuornost, akinek gyermekkora igen kemény volt a drogok miatt, már 13 évesen prostituált lett belőle és ekkor teherbe is esett. Életébe egy kis öröm érkezik, amikor megismeri Selby-t (Christina Ricci) és beleszeret, azonban életük továbbra sem könnyű, így még mindig örömlányként tevékenykedik, de most már miután megszerzi a pénzt megöli klienseit, így nem kell odaadnia magát nekik. Hidegvérű mészárlása nem maradt következmény nélkül és végül halálra ítélik.

Bár Charlize-nak is kemény gyermekkora volt karakteréhez hasonlóan, szerencsére ő nem vetemedett ilyen tettekhez és szerelmi élete is rendben van, annak ellenére, hogy még mindig nem állt az oltár elé, mivel elmondása szerint nem hisz a házasságban. Kilenc évig alkotott egy párt Stuart Townsenddel, akivel 2010-be váltak el útjaik, de szóba hozták Ryan Reynoldsszal is utána, Christinát viszont 2013 februárjában eljegyezte kedvese, James Heerdegen.

Hilary Swank

Az 1999-es A fiúk nem sírnak címet viselő igaz történetet feldolgozó dráma egy Brandon Teena (Hilary Swank) nevezetű transzszexuális tinédzser életét mutatja be, aki nőként született, de férfiként szeretné leélni életét. Eleinte minden jól megy, amikor egy kis Nebraska-i városba költöznek: a fiúk életét éli, iszik, csajozik, ám megismerkedik Lanával (Chloë Sevigny), akibe teljesen beleszeret, de titka rövidesen kiderül és tragikus véget ér története.

Hilary alakítása egy Oscar-díjat is hozott neki, ám a való életben nem küzd ilyen gondokkal, sőt már férjnél is volt, azonban 2010-ben, kilenc évnyi házasság után mégis elvált Chad Lowe-tól.

Al Pacino

Az 1980-as Portyán című filmben alapjában véve nem egy homoszexuális férfit alakít, hiszen karakterének, az újonnan rendőrré avanzsált Steve Burnsnek barátnője van, azonban első ügye magával rántja New York meleg-közösségébe és a sorozatgyilkos után való nyomozás teljesen megváltoztatja.

Pacino a való életben a gyengébbik nemhez vonzódik, feleségül vette még az ezredforduló előtt Beverly D'Angelo színésznőt, aki egy ikerpárral örvendeztette meg őt 2001 januárjában, azonban nem sokkal később elmérgesedett köztük a viszony és beadták a válókeresetet.

Colin Firth és Matthew Goode

Colin Firth a főszereplője az Egy egyedülálló férfi című drámának, melyben karaktere, George elveszíti élettársát, Jimet (Matthew Goode) egy tragikus autóbalesetben, tizenhat évnyi együtt töltött idő után. A professzort ezután folyamatosan kísérti a múlt és a Jimmel töltött idő, az emlékek, így nyolc hónap elteltével öngyilkosságot követ el.

Colin a filmvásznon kívül boldog házasságban él Livia Giuggioli-val, aki két gyermekkel is megajándékozta, előző, Meg Tillyvel kötött frigyéből pedig egy kisfiú született. Matthew már hosszú ideje boldog párkapcsolatban él Sophie Dymoke-kal, aki 2009 márciusában hozta világra kislányukat, Matilda Eve-et.

Sean Penn, James Franco, Emile Hirsch és Diego Luna

Harvey Milk története sokak számára inspiráló, hiszen ő volt az első magas hivatali tisztviselő, aki nyíltan felvállalta másságát Amerikában. Az életét feldolgozó filmben Sean Penn kapta a megtisztelő feladatot, hogy a nézők elé vihesse a homoszexuális aktivista karakterét, akinek bizony sok-sok emberrel volt viszonya tragikus halála előtt, köztük a James Franco által játszott Scott Smith-szel, Diego Luna karakterével, Jack Lirával, de Cleve Jonesszal (Emile Hirsch) is közelebbi viszonyba került.

Az ikonikus szerep méltó módon egy Oscart is hozott Penn számára és Golden Globe-ra is jelölték. A négy férfiú közül ketten már tudják, hogy milyen érzés édesapának lenni, mivel Seannak és Diegónak is két-két gyermeke van, ám míg utóbbi boldog házasságban él, addig előbbi már elvált. Jamest legutóbb Emilia Clarke-kal hozták szóba, Emile pedig jelenleg a szinglik táborát erősíti.

Robin Williams

1996-ban jelent meg a nagysikerű vígjáték, a Madárfészek, melynek középpontjában egy Miami Beach déli részén éjszakai bárt üzemeltető homoszexuális férfi, Armand Goldman (Robin Williams), az ő társa, Albert (Nathan Lane) és Armand fia, Val (Dan Futterman) állnak. A furcsa kis család szépen éli életét, azonban rögvest a feje tetejére áll minden, amikor is Val elmondja, hogy feleségül fogja venni szerelmét, Barbarát, akinek édesapja szenátor és nem éppen a homoszexualitás rajongója, így kitalálnak egy saját kis történetet, ami megfelel a szülők elvárásának, ám a találkozás során felmerül néhány probléma.

Bár Robin filmbeli partnere, Nathan Lane a való életben is nyíltan felvállalja másságát, a legendás színész nem az ő táborukat erősíti, hiszen már három feleséget is maga mögött tudhat, plusz első és második házasságából is született egy-egy gyermeke.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek