Starity

DiCaprio az atlantai olimpiáról készít filmet

2014. február 05. 21:09   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 1996-os atlantai olimpia hős biztonsági őréről készít filmet Leonardo DiCaprio, aki A Wall Street farkasa után ebben a produkcióban is együtt szerepel majd Jonah Hill-lel.

hirdetés
DiCaprio az atlantai olimpiáról készít filmet
Fotó: Paramount Pictures

A The Ballad of Richard Jewell című drámát, amelynek forgatókönyvét a megtörtént események nyomán Marie Brenner írta, DiCaprio producerként is jegyzi – írta a The Hollywood Reporter.

Richard Jewell, aki biztonsági őrként dolgozott az atlantai olimpián, csőbombákkal teli hátizsákot talált, nyomban riadóztatott és segített kiüríteni a környéket. A bomba azonban felrobbant, egy ember meghalt, több tucatnyi pedig megsebesült. Az őrt először hősként ünnepelték, de aztán ráterelődött a hatóságok gyanúja, és a média céltáblájává vált. Később tisztázódott, hogy nem volt köze a robbantáshoz, hivatalosan bocsánatot is kértek tőle, ám addigra meghurcolták a nevét. 2007-ben 44 esztendősen hunyt el a túlsúlya okozta egészségügyi problémák következtében.

Hill a biztonsági őrt alakítja, DiCaprio pedig az ügyvédjét játssza a készülő filmben.

A Wall Street farkasára világszerte 226 millió dollárért váltottak jegyet a mozinézők. Martin Scorsese filmjét öt Oscarra jelölték, DiCaprio és Hill is az amerikai filmakadémia színészi díjainak esélyesei között szerepelnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek