Starity

A Jégvarázs lett minden idők legnézettebb animációs filmje

2014. március 31. 14:02   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jégvarázs jelenleg a 10. legnézettebb film, egyben a legkeresettebb animációs film.

hirdetés
A Jégvarázs lett minden idők legnézettebb animációs filmje

Két hét sem telt el azóta, hogy beszámoltunk a Jégvarázs egyre nagyobb összegeket elérő bevételéről, ám megtörtént, amire nem sokan számítottak: a Jégvarázs lett minden idők legnézettebb animációs filmje.

A Disney tegnap jelentette be, hogy az Oscar-díjas Jégvarázs megelőzte a szintén a stúdiótól származó Toy Story 3-at, valamint A Karib-tenger kalózai: Holtak kincsét, amivel nemcsak a legtöbbet hozó animációs film lett, hanem minden idők legnézettebb filmjei között a tizedik helyre lépett elő.

A stúdió információ szerint mindezt úgy érte el, hogy becsült 398,4 millió dollárt kaszált az USA-ban, további 674 milliót pedig nemzetközileg. Ezenkívül az USA top tízes box office listáján maradt 16 egymást követő hétig, ami 2002 óta a leghosszabb időszak. Úgy tűnik, hogy a Walt Disney Animation Studios hivatalosan is visszatért a köztudatba a Jégvarázzsal, mely a stúdió első milliárdot elért, valamint első animációs Oscart nyert meséje.

Mindeközben természetesen nem állt meg az élet, a rajngók folytatást követelnek, amire a két rendező, Jennifer Lee és Chris Buck legutóbb csak annyit válaszolt, hogy egy rövidfilmet el tudnának képzelni Olafról vagy Annáról. Még az is előfordulhat, hogy Elsa erejének forrására fény derül a jövőben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek