Starity

Ezrek köszöntötték magyarul Bonnie Tylert születésnapján

2014. június 09. 12:12   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén minden a Harley-Davidson Open Road Fesztiválról szólt a Balaton partján. Az idei motorostalálkozó dupla születésnapot ünnepelt, ugyanis a brit rockzene állócsillaga, Bonnie Tyler 63., míg a fesztivál a 15. születésnapját ünnepelte a hétvégén.

hirdetés
Ezrek köszöntötték magyarul Bonnie Tylert születésnapján

Péntek kora este érkezett meg Bonnie Tyler a budapesti repülőtérre férjével, együttesével, majd a balatonalmádi Ramada Hotel luxuslakosztályában szálltak meg. Szombaton délután már az alsóörsi Európa Kempingben tartott nyilvános hangpróbát zenekarával, este 8 órakor Deák Bill Gyula bemelegítette a szellős sorokban álló közönséget, de két órával később már egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian összegyűltek a nagyszínpad előtti téren.

Bonnie Tyler a legnagyobb slágerei mellett a tavaly megjelent új albumáról is énekelt dalokat, amelyeket a közönség óriási ovációval fogadott. Felcsendültek örökzöld slágerei is, mint az It's a Heartache, a Lost in France, a Total Eclipse of the Heart és a Holding Out for a Hero is, amelyet a közönség is kívülről énekelt. Bonnie a tizenkettedik dal után levonult a színpadról, majd a közönség visszatapsolta, és még négy ráadásdalt adott elő, köztük egy Janis Joplin-slágert is, amelynek instrumentális blokkjában gitárosa, Matt Prior a tarkója mögé tette a gitárt, majd a fogaival pengette a húrokat, a hangulat pedig a tetőfokára hágott.


Bonnie Tyler és Dobai Attila | Fotó: Open Road Fest

A finálé abszolút frenetikus hangulatú volt. Bonnie Tyer a Holding out for a Hero című dalával búcsúzott a magyar közönségtől, akik skandálva kiabálták a nevét, nemcsak a fiatalok, de az idősebbek is. Mielőtt Bonnie lement volna a színpadról, Dobai Attila a Harley-Davidson magyarországi igazgatója hófehér Harley-ján felgurult a színpadra, és egy csokor virággal köszönte meg az énekesnőnek a remek koncertet, majd egy meglepetéssel is készült neki, ugyanis a színpaddal szembe Bonnie Tyler tiszteletére tűzijátékkal kedveskedtek, amit az énekesnő egy pohár pezsgővel meghatottan nézett végig, a több ezres közönség pedig magyarul énekelte el neki a Boldog szülinapot című dalt. Kétségkívül, az idei fesztivál legmeghatóbb pillanata volt ez.


Óriási tömeg Bonnie Tyler koncertjén | Fotó: Matt Prior

Másnap, június 8-án Bonnie Tyler és csapata a balatonfüredi Borcsa Étteremben ünnepeltek, ahol egy epertortát és minitűzijátékot is kapott az énekesnő. Bonnie Siófokon is járt, ahol egy üzletbe betérve bevásároltak Negro cukorkából is. A cukornak története van, hiszen az 1989-es Yamaha Dalfesztiválon Tokióban fájt a torka fellépés előtt, és Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője egy zacskó cukrot adott neki, hogy enyhítse fájdalmát. Bonnie később gond nélkül lépett színpadra a japán közönség előtt.

Felejthetetlen hétvége volt ez nemcsak a motorosok számára, hanem azoknak is, akik kétkerekű nélkül látogattak ki a fesztiválra. És persze Bonnie Tylernek is emlékezetes estét, sőt, hétvégét sikerült varázsolnia a magyar tengernél.


Bonnie Tyler Balatonfüreden ünnepelt | Fotó: Elvis Gibson

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek